FIAT DOBLO BURSA'DA YENİDEN ÜRETİME HAZIRLANIYOR
Türkiye’de uzun yıllardır popüler olan Fiat Doblo, yeniden Bursa’da üretime hazırlanıyor. Hafif ticari araç segmentinin lider modellerinden biri olan Doblo, Stellantis ve Tofaş iş birliğiyle 2026’nın üçüncü çeyreğinde üretim bandına dönmeye hazırlanıyor.
YATIRIM DETAYLARI VE MODELLER
Stellantis ve Tofaş iş birliği, “K9” modelinin hafif ticari araç ve combi versiyonlarının çoklu enerji platformlarında üretimi için stratejik bir anlaşma imzaladı. K9 projesi, 256 milyon euro yatırım ile hayata geçirilecek ve yıllık 150 bin adet üretim kapasitesi ile 2026 yılının üçüncü çeyreğinde üretime başlaması planlanıyor.
HANGİ MODELLER ÜRETİLECEK?
Türkiye’de yeniden üretilecek Doblo modelleri arasında, 1.5 BlueHDI 130 beygir, manuel ve otomatik vites seçenekleri, 1.2 Puretech 110 beygir, 3 silindirli, manuel vitesli model yer alacak. Bu hamle, Doblo’nun Türkiye’deki ve global pazardaki konumunu güçlendirmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın