Yıllardan beri çoğunlukla atıl vaziyette durup, yavaş yavaş harabe haline gelmekte olan, Atatürk Bulvarı ile İsmail Efendi caddesi ve Yanariş aralığının kesiştiği köşede bulunan eski Tekel Binasının, Gençlik Kültür Merkezi yapılması ile ilgili Proje, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 9 Nisan 2010 tarihinde Belediye Meclis salonunda ihaleye çıkarıldı.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ”Mevcut eski Tekel Binası restorasyonu sonucunda, kentimizde halkımıza hizmet verecek bir ‘Kültür Merkezi’ kazandırmış olacağız. Bina içerisinde gençlerin ve halkımızın çeşitli konularda eğitim alabilecekleri alanlar olacaktır. Merkezimiz içerisinde aynı zamanda bir kafe planlayarak şehrin merkezinde toplanma amaçlı kaliteli bir ortam da hazırlanmış olacaktır” dedi.
Binanın zemin katında halk oyunları çalışma salonu ve cafe, ikinci katta derslikler, icra salonu ve tiyatro salonunun planlandığını bildiren Aktaş, “Böylelikle atıl durumdaki eski Tekel Binası, yeni işlevler yüklenerek, tekrar canlandırılacak ve kullanılabilir konuma getirilecektir. Şehrin en işlek caddesi olan Atatürk Bulvarı’nda dikkat çekici bir nokta olacaktır. Bu tip mimari ve değerli yapıların restorasyonu yapılarak şehrin görüntüsü de önemli ölçüde değişmiş ve güzelleşmiş olacaktır” diye konuştu.
Başkan Aktaş, İhale Komisyonunun dosyaları incelemesi sürecinin ardından, yasalar çerçevesinde şartları taşıyan firmayla sözleşme imzalanacağını, yer tesliminin yapılacağını ve uygulama sürecine geçileceğini söyledi.
Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın