Hava kirliliğiyle ilgili gelinen son durumu bildirmek için Kaymakam Durmuş Gençer’i ziyarete geldiğini belirten Nurettin Mistan, hava kirliliğinin toplumsal bir sorun olduğunu belirtti.
Geçtiğimiz günlerde başlattığı imza kampanyasında imza sayısının 4 bine yaklaştığını belirten Başkan Mistan, “İmza sayımızı 5 bine tamamladığımızda gerekli mercilere başvurumuzu yapacağız. Hava kirliliği toplumsal bir mesele, toplumu ilgilendirdiği için gelinen nokrayı İnegöl’ün en yetkili mercii olan Kaymakamımıza bildirmek zorundayım. Basınla paylaştığım hava kirliliği ile ilgili raporu kaymakamımıza da sundum. Hava kirliliğinin çözümü için önerilerimizde var. Hava kirliliğinin çözülmesi için elimizden geleni yapacağız.”dedi.
İnegöl İşçi Partisi İlçe Başkanı Nurettin Mistan’ın hava kirliliği ile ilgili çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade eden Kaymakam Durmuş Gençer, “İlçemizdeki yaşanan hava kirliliği önemli bir konu. Hava kirliliği konusunda bütün vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekmektedir. İki yıldır İnegöl’de devam eden doğalgaz çalışmaları var. Hava kirliliği konusunda vatandaşların kendilerine düşen en büyük görev bir an önce doğalgaza geçmeleridir. İnegöl’e gaz dağıtımını üstlenen şirketin 35 bin abone hedefinden şuan da 20 binine gaz vermeye başladığını biliyoruz. Gaz verilen aboneler içersinde ise 15 bin abone fiili olarak gaz kullanmaktadır. Halkımızı da İnegöl’ün geleceği için gaz kullanmaya davet ediyorum.”dedi.