ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Patrick Ventrell günlük basın brifinginde, Mısırda son iki gündür temaslarda bulunan Bakan Yardımcısı William Burnsun temasları hakkında bilgi verdi.
Ventrell, Burnsun görüşmelerinde, Washingtonın "Mısır için kapsayıcı, hoşgörülü, şiddet içermeyen ve demokratik bir gelecek arzuladığı" yönündeki mesajını ilettiğini belirterek, Bakan Yardımcısının Mısırda bulunduğu süre zarfında Müslüman Kardeşler Teşkilatından bir yetkiliyle yüz yüze görüşme yapmadığını, ancak grubun temsilcilerinden biriyle telefonda görüştüğünü söyledi.
Patrick Ventrell, Kahirede dün gece meydana gelen şiddet olaylarını kınadıklarını ifade ederek, şiddete yönelik her türlü tahriki kınadıklarını belirtti. Ventrell, "Mısırda bu tür bir şiddetin yeri olamaz. Basit söylemek gerekirse, şiddet, geçiş sürecini çok daha zorlaştırır ve Mısırın istikrarı ve refahını daha fazla tehdit eder" diye konuştu.
Ventrell, ABDnin, Mısırda tüm siyasi partiler ve grupların yanısıra toplumun tüm kesimlerinin temsil edildiği kapsayıcı bir demokratik süreci desteklediğini vurgularken, taraf tutmadıklarını yineledi.
ABD olarak, Mısır halkına demokratik süreci ve ekonomiyi tekrar rayına oturtmalarına yardım etmeyi amaçladıklarını belirten Ventrell, "Çünkü Mısır halkının, onların refahı ve huzurunun tarafındayız. Tuttuğumuz taraf bu" dedi. Ventrell, Mısırdaki kutuplaşmanın eridiğini görmek istediklerini dile getirdi.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın