2007-2009 yılları arasında İnegöl Meslek Yüksekokulu Mobilya Dekorasyon Bölümünde okuyan, mezun olduktan sonra ise Bursa'da Adliye Sarayı karşısında dosya satışı yapıp fotokopi çeken babasına yardım eden 22 yaşındaki Eyüp Algül babasından 5 Nisan 2011 tarihinde İnegöl’e gidiyorum diye izin aldı. O gün 22 yaşında olan Eyüp Algül’den, 5 yıldır haber alınamadı.
5 YILDIR İZİNE RASTLANAMADI
Kaybolduğu günden beri ailesi tarafından İnegöl ve Bursa’da didik didik aranan, Eyüp Algül için emniyette seferber oldu. 5 yıldır kayıp şahsın bulunması için çalışmalar sürüyor, ancak kayıp gencin bir izine rastlanamadı.
BABASI GÖZÜ YAŞLI OĞLUNU ARAMAK İÇİN GELMİŞTİ
Oğlunu bulmak için İnegöl’e gelen acılı baba Mustafa Eyüp Algül, 2011 yılında yaptığı açıklamalarda, üçüncü çocukları olarak dünyaya gelen ikizlerden biri olan Eyüp Algül’ün bulunması için çalmadık kapı bırakmadıklarını söylemişti.
İNEGÖL’DE ARKADAŞLARIMDA KALACAĞIM DİYEREK İZİN ALDI
Kendisinin Erzurum Narman’lı olduğunu, oğlu Eyüp’ün de Narman’da doğduğunu, ancak görevi icabı geldikleri Bursa’da büyüdüğünü anlatan baba Mustafa Algül, “Eyüp, 2007 yılında İnegöl Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Bölümünü kazanarak okumaya başladı. İnegöl’de bir yıl Özel İshakpaşa Öğrenci yurdunda, bir yılda arkadaşlarıyla birlikte tuttukları Atatürk Bulvarı üzerindeki evde kaldı. 2009 yılında mezun olduktan sonra yaklaşık bir yıl Bursa Adliye Sarayı yanındaki Merkez Çay ocağında çalıştı. Son olarak ise Adliye Sarayı karşısındaki benim iş yerimde bana yardım ediyordu. Zaten Kasım 2001 tarihine kadar tecilliydi, Kasım ayında askere gidecekti. 5 Nisan 2011 tarihinde “İnegöl’deki arkadaşlarımın yanına gidip, bir iki gün kalacağım” diyerek izin istedi. Ben de olur dedim, elimi öperek İnegöl’e gitti. Gidiş o gidiş, bir daha kendisinden haber alamadık” dedi.
EMNİYET ARAMALARI HIZLANDIRDI
Öte yandan, 5 yıldır kayıp olan Eyüp Algül’ün bulunması için emniyet çalışmalarını sıklaştırdı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kayıp duyuruları için kullanmaya başladığı kısa mesaj yöntemiyle devam eden arama çalışmaları kapsamında ülke genelinde vatandaşlara mesaj gönderildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verildi: “Kayıp Eyüp Algül. 27 yaşında, 2011 yılında 22 yaşında iken İnegöl ilçesinden kayıptır. Bilgisi olan veya görenler 155’e bilgi versin.” Ayrıca mesajda kayıp Eyüp Algül’ün fotoğrafı da paylaşıldı.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın