Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin gündemini meşgul eden ve onlarca insanımızın sular altında kalarak can verdiği sel felaketinin ardından Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Cuma akşamı ve Cumartesi sabahı daha etkili yağışların olacağı uyarısında bulunmuştu. Özellikle Trakya’daki şehir merkezleri ile Marmara Bölgesindeki birçok belediye teyakkuza geçmiş, beklenen olumsuz hava koşulları için önlemler alınmıştı.

Aşırı yağışlardan çok fazla etkilenmeyen İnegöl’de ise İnegöl Belediyesi tarafından kriz masası oluşturulmuş ayrıca Ramazan programları da iptal edilmişti. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün yoğun yağış beklentisine rağmen beklenen yağışlar gelmedi ve İnegöllüler de rahat bir nefes aldı.

ALANYURTTA BİR KAÇ SİTEYİ SU BASTI

Cumartesi akşamı iftar vaktine yakın zamanda başlayan yoğun yağmur Alanyurt’ta etkili olurken Seçkin sitesinde ve önünde bulunan caddede yağmur sularına İnegöl İtfaiyesi su çeken motopomp ve dalgıç pompalarla müdahale etti. Ayrıca Fen işlerine ait Büyük vidanjör araçta caddede ve sitede bulunan kanalizasyon bacalarını temizledi.

BUGÜNDEN İTİBAREN HAVALAR ISINIYOR

Tüm Türkiye’yi bir haftadır etkisi altına alan yağışlı ve soğuk hava bugünden itibaren Marmara’yı terk edecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün sitesindeki hava tahminlerine göre İnegöl’de iki gün bulutlu olan hava Çarşamba gününden itibaren yerini güneşli bir havaya bırakacak. Perşembe günü hava sıcaklığının 29 derece olması bekleniyor.

Detaylı Havadurumu İçin