17-18 Turnuva İstanbul Bayrampaşa Hidayet Türkoğlu Spor Salonunda gerçekleşti. Cuma günü minik-yıldız müsabakalarının yapıldığı organizasyonda Cumartesi ise ümit-genç-büyük müsabakaları gerçekleşti. Cuma günü 130 sporcunun katıldığı organizasyonda Cumartesi ise 90 sporcu yarıştı.  Mücadelenin yüksek olduğu müsabakada güzel görüntüler yaşandı. Sakatlıkların yaşanmadığı turnuvada Kıbrıs, Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Tekirdağ, Manisa ve diğer illerden katılımların olduğu gözlendi.

İNEGÖL’E İKİ BİRİNCİLİK

Turnuvaya İnegöl’den katılan 2 kulüp Bursa’yı en iyi şekilde temsil ederek en çok birincilik alan ekip oldular.

Baykoca Spor Kulübü antrenörü Kerim Rüştü gözetiminde 14 sporcu ile katıldığı turnuvada  yıldız bayanlarda 49 kg. da Alvida Mamedova 1. Olurken, Nariman Kakharmanov  42.kg da 1. Emir Yılmaz 42 kg. 1. Alihan Afızov 29 kg. 1. Yusuf Eren Ağgül 60 kg. 1. Hasan Süleymanoğlu 39 kg. 1. Ertuğrul Çelik 54 kg. 1. Hüseyin Süleymanoğlu 28 kg. 1. Uğur Altunel  48 kg. 1.  Ali Aziz 35 kg. 1. Ramazan Aslanov 29 kg. 2.  Beytullah Girgin 42 kg. 2. Yunus Emre Çakar 41 kg. 3. olurken büyük erkeklerde MMA milli takımına seçilen İsa Züfer ise 1. oldular ve toplamda 11 sporcu birinciliği elde ederken 2 sporcu ikinci ve 1 sporcu ise üçüncü olarak büyük başarı elde ettiler.

Kocal Osmanlı Eğitim ve Spor Kulübü ise 12 sporcu ile katıldığı turnuvada antrenör Özlem Kocal Nezaretinde altı 1.lik üç 2.lük ve 3 üçüncülük aldılar. Turnuvaya gençler ve büyükler takımı ile katılan kulüpte Talha Avcı 1. , Ahmet Çağatay Akdemir 1. , Mustafa Coşkun 1. İrem Bayhan 1. Furkan Demirci 1. Mehmet Can Şen 1. Korhan Salık 2. Yakup Biber 2. Fatih Soyer 2. Âdem Efe Baştürk 3. Kamer Yemişçi 3. Hamza Yıldırım 3. Oldular.

TÜRKİYE BİRİNCİLERİ İNEGÖL’DEN

Türkiye genelinde en çok birinciyi Baykoca spor kulübü çıkarırken ikinci sırada ise yine İnegöl Kocal Osmanlı spor kulübü birincileri çıkarttı. Her iki İnegöl kulübü 2.şer kupa alarak İnegöl’e 4 kupa ile döndüler.

VEKİLDEN BAŞARILAR

Turnuvaya Meclis Spor Komisyon Başkanı AK PARTİ İstanbul milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı katılarak sporculara başarılar diledi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Karma Spor Sanatları MMA Federasyonu Başkan Vekili İsmail Kocal yaptığı açıklamada, “öncelikle sayın vekilimize vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederken 2071 MGD yönetimimize sonsuz saygılarımızı sunuyorum. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile birlikte organizasyona ev sahipliği yaparak Türk sporuna vermiş olduğu destekle sadece bir turnuva düzenlenmedi aynı zamanda gençliğimize büyük hizmetler eden federasyonumuza güç vererek daha güçlü ve milli bir gençlik yetiştirmede öncülük yapmışlardır. Tüm dünyanın oyunlarının üzerimizde olduğu bu dönemde gençliğimizi milli ve manevi duygular ile yetiştirmek üzere çıktığımız bu yolda sporcularımıza sporun yanı sıra 2071 yılında dünyaya hakim olma ve yönetme becerisinde bizlerin de katkılarının olmasını umuyoruz. Ben bu anlamda başta 2071 MGD genel başkanımız ve benim antrenörüm Sayın Nazım Kurtoğlu’na ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerimi sunuyor, saygı ile selamlıyorum”  dedi.