İnegöl Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda İclaliye Mahallesi’nde yeni bir meydan düzenlemesi hayata geçirildi.
390 METREKARELİK ALAN YENİDEN DÜZENLENDİ
İclaliye Mahallesi’nde toplam 390 metrekarelik alan üzerinde yapılan düzenleme kapsamında, 65 metrekare yeşil alan ve 325 metrekare sert zemin oluşturuldu. Meydan çalışmasıyla birlikte mahalle sakinlerinin bir araya gelip vakit geçirebileceği ortak bir buluşma noktası oluşturuldu. Sert zemin alanlarında renkli parke taş uygulaması yapılırken, çocuk oyun alanının zemini yenilenerek kum ilavesiyle daha güvenli hale getirildi.
MUHTARLIK VE LOJMANDA BAKIM-ONARIM
Meydan düzenlemesi yalnızca açık alanlarla sınırlı kalmadı. Mahalleye hizmet veren muhtarlık binası ve lojman da bakım-onarım çalışmalarından geçirildi. Yapıların boya işlemleri yenilenerek daha düzenli bir görünüme kavuşturuldu.
YEŞİL ALANLAR AĞAÇ VE PEYZAJLA ZENGİNLEŞTİRİLDİ
Çalışmalar kapsamında doğaya katkı sağlayacak şekilde ıhlamur, şeker akçaağacı ve çınar yapraklı akçaağaç türlerinde toplam 5 adet ağaç dikimi gerçekleştirildi. Ayrıca çalı grubu bitkilerle peyzaj düzenlemesi yapılarak meydanın doğal dokusu güçlendirildi.
BAŞKAN TABAN ÇALIŞMAYI YERİNDE İNCELEDİ
Aralık ayı itibarıyla tamamlanan projeyi, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Melih Ateş, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, meclis üyeleri ve parti yöneticileri yerinde inceledi. İclaliye Mahallesi sakinlerinden olumlu geri dönüşler alan meydan düzenlemesinin, sosyal hayatın canlanmasına ve çocuklar ile aileler için güvenli ortak kullanım alanlarının oluşmasına katkı sağladığı belirtildi.



(0) Yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!