İNEGÖLLÜ GENÇ KEMİK TÜMÖRÜ NEDENİYLE YAŞAMINI YİTİRDİ
Bursa'nınİnegölilçesinde yaşayan 20 yaşındakiEmrah Akçaalan,kemik tümörünedeniyle bir süredir devam eden tedavi sürecinin ardından hayatını kaybetti. Akçaalan'ın kemik tümörü tedavisiUludağ ÜniversitesiTıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde sürdürülüyordu.
Genç yaşta yaşamını yitiren Emrah Akçaalan için İnegöl'de cenaze töreni düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından Akçaalan'ın cenazesi İnegöl Kent Mezarlığı'nda toprağa verildi.
HASTALIK GEÇTİĞİMİZ YIL ORTAYA ÇIKTI
İnegöl'de ikamet eden Emrah Akçaalan, geçtiğimiz yıl Mart ayında kalça ve bacak ağrısı şikâyetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda Akçaalan'a kemik tümörü teşhisi konuldu. Teşhisin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde kemoterapi süreci başlatıldı.
Kemoterapi tedavisine rağmen tümörün yayılımının durdurulamadığı bildirildi. Doktorların değerlendirmesi sonucu Emrah Akçaalan'ın sol bacağı 16 Eylül tarihinde ampute edildi. Ameliyat sonrasıprotez bacakiçin de hazırlık yapıldı.

YARDIM KAMPANYASIYLA PROTEZ BACAĞA KAVUŞTU
Amputasyon kararı sonrası protez bacak maliyeti için aile maddi destek arayışına girdi. Bu süreçteİnegöl Yardım Derneğidevreye girerek yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında 250 bin lira bağış toplandığı açıklandı.
Toplanan bağışa ek olarak İnegöllü bir iş insanı tarafından 250 bin liralık destek sağlandı. Böylece protez bacak için gerekli ücret tamamlandı ve Emrah Akçaalan'a protez bacak takıldı. İnegöl Yardım Derneği Başkanı Nida Menteş, Akçaalan'ı tedavi sürecinde ziyaret ederek derneğin desteğinin süreceğini ifade etti.
HASTALIK SAĞ BACAKTA YENİDEN NÜKSETTİ
Sol bacağının ampute edilmesi ve protez bacak sürecinin ardından Emrah Akçaalan'ın bu kez sağ bacağında ağrılar ortaya çıktı. Yapılan testler ve tetkikler sonucunda kemik tümörü hastalığının sağ bacakta yeniden nüksettiği tespit edildi.
Bu gelişmenin ardından onkoloji uzmanları tarafından yeniden kemoterapi tedavisine başlanmasına karar verildi. Akçaalan'ın tedavisi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam etti.
TEDAVİ SÜRECİ SONRASI CENAZESİ İNEGÖL'DE DEFNEDİLDİ
Hastanede sürdürülen kemoterapi ve diğer tıbbi müdahalelere rağmen Emrah Akçaalan'ın durumu ağırlaştı. Doktorların tüm müdahalelerine karşın Akçaalan'ın yaşamını yitirdiği bildirildi.
Vefatının ardından Emrah Akçaalan'ın cenazesi İnegöl'e getirildi. İlçede kılınan cenaze namazının ardından İnegöl Kent Mezarlığı'nda defin işlemi gerçekleştirildi.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın