Kastamonu Üniversitesi, “cinsel saldırı” suçlamasıyla tutuklananaraştırma görevlisihakkında açıklama yaptı. Üniversite yönetimi, adli makamların resmi bildiriminin ardından ilgili personelin görevden uzaklaştırıldığını ve hakkında idari sürecin başlatıldığını duyurdu.

Kastamonu’da ikinci katta bulunan evin penceresinden yarı çıplak halde park halindeki aracın üzerine atlayan üniversite öğrencisinin yaralanmasının ardından gözaltına alınan araştırma görevlisi A.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Araştırma görevlisi hakkında “nitelikli cinsel saldırı”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “özel hayatın gizliliğini ihlal”, “mala zarar verme”, “silahla tehdit” ve “hakaret” suçlamaları yöneltildiği öğrenildi.

ÜNİVERSİTEDEN RESMİ AÇIKLAMA

Kastamonu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili resmi bildirimin ardından personelin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında, üniversitemizde araştırma görevlisi olarak görev yapmakta olan bir personel ile ilgili yer alan iddialar ve idari sürece dair kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu olaya ilişkin adli makamlar tarafından üniversitemize resmi bildirimin yapılmasını takiben ilgili personel derhal görevden uzaklaştırılmış ve hakkında gerekli idari süreç başlatılmıştır.”

“MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK”

Üniversite açıklamasında akademik ve ahlaki değerlere vurgu yapılarak şu ifadeler kullanıldı:

“Kastamonu Üniversitesi olarak akademik ve ahlaki değerlerimizle asla bağdaşmayan bu tür durumlara hiçbir surette müsamaha gösterilmeyeceğini vurgular, süreci ve adli gelişmeleri titizlikle takip ettiğimizi bildiririz.”