Vanın Çaldıran ilçesinde saldırıya uğrayan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, yaşadıkları hadisenin tanıdık olduğunu ifade ederek, Bugüne kadar gittiğimiz her yerde BDPliler bu tür saygısızlıkları, bu tür edepsizlikleri yapıyorlar. AK Parti hükümeti, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, IŞİD kanlı bir terörist örgütüdür diye defalarca söylediler dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Vandaki temasların ardından AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve beraberindekilerle ilçe teşkilatına bayramlaşmak için ziyarette bulunmuştu. Soylunun ziyaretin ardından ilçeden ayrılmasıyla Kayatürk ve Soğanda, esnafla bayramlaştığı sıra bir grup tarafından saldırıya uğradı. Önce sözlü olarak yapılan saldırının ardından fiziki saldırıda bulunan grup, araçlarına binen milletvekili ve beraberindekilere taşlarla saldırdı. Çaldıranın bir mahallesine geçen AK Partililer, buradaki bayramlaşmanın ardından Vana döndü.
Yaşananlarla ilgili bir açıklama yapan Kayatürk, Çaldıranda yaşadıkları hadisenin tanıdık olduğunu ifade ederek, Bugüne kadar gittiğimiz her yerde BDPliler bu tür saygısızlıkları, bu tür edepsizlikleri yapıyorlar. Bugün de gittiğimizde Genel Başkan Yardımcımız oradan ayrılır ayrılmaz biz tabi oradaki vatandaşlarımızla hem bayramlaşmak istedim hem de oradaki programımızı bitirip başka bir programa geçeceğiz. Bu arada bağrışmalar oldu. Bizim halkla bir araya geldiğimizde endişe her zaman duydukları gibi bu seferde endişe duymaya başladılar. Yalan, iftira, sloganlarla bize saldırdılar. Ancak hiçbir şekilde biz halkımızla kucaklaşmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bunlar zaten bizim halkla bir araya gelmemiz istemiyorlar. Biz halkla bir araya geldiğimizde orada hakikatin tecelli edeceğini biliyorlar. Orada bizim halka anlattıklarımıza, halkın bunlardan çok daha fazla bize inandıklarını biliyorlar. Dolayısıyla hemen bağırıyorlar, hemen çağırıyorlar, sloganlar atıyorlar. Orada mümkünse bizi, bizim teşkilattaki arkadaşlarımızı endişe ettirmek, korkutmak. Eğer bunu yapamazlarsa en azından halkın korkup bizden uzaklaşması için çaba gösteriyorlar. Böyle bir çaba gösterildi. IŞİDla alakalı iftiralar atıldı. Ak Parti hükümeti, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, IŞİD kanlı bir terörist örgütüdür diye defalarca söylediler. Hiçbir şekilde hiçbir terörist gruba destek vermeyeceğimizi defalarca söylediğimiz halede onlar kendilerini inandırmaya çalışıyorlar. Halkı inandırmaya çalışıyorlar. Fakat kendileri de inanmadıkları için o aciz içerisinde bize saldırıyorlar. Her zaman olduğu gibi bu gün yine bize saldırdılar. Fakat bu saldırılarından başarılı olamayacaklar. Biz halkımızla bayramda, seyranda, düğünde, taziyede hizmet anında buluşmaya devam edeceğiz. Onların yapabileceğim birşey yok. Fakat bunun da halkımızın çok iyi bilmesi lazım dedi
Konu ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan İl Başkanı Zahir Soğanda ise, teşkilat başkanı Süleyman Soylu ile birlikte bayramlaşmak için Çaldıran ilçesine geldiklerini ifade ederek, çarşı merkezindeki bayramlaşma sonrası sayın Süleyman Soylunun Doğubayazit ilçesine yolcu ettikten sonra, sayın vekilimiz Burhan Kayatürk ile birlikte Çaldıranda esnafla bayramlaşmak istedik. Bunun üzerine BDPliler, bu konuda bize hem sözlü hem de fiziki saldırdılar. Bizde bunun üzerine ilçeyi terk ettik. Arkamızdan taşlar atmaya başladılar. Bize ağza alınmayacak laflar söylediler. Barış sürecini sabote etmeye çalışanlardı bunlar. Kendilerine pim vermeyeceğiz. Biz halkla kucaklaşmaya devam edeceğiz dedi.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın