Kazakistanda, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının katkılarıyla Barış ve Uyum Sarayında düzenlenen etkinlikte Türk Dünyasının ortak şahsiyetleri anıldı.
Uluslararası Türk Akademisi Başkanı DarhanKıdırali başkanlığında Barış ve Uyum Sarayında düzenlenen etkinlikte Türk Dünyasının ortak şahsiyetleri; Ali Bey Hüseyinzade, Mamed Emin Rasülzade, TurarRıskulov, SultanbekKojanove ve İsmail Gaspralı anıldı.
Toplantıda, dilde, fikirde ve işte birlik sözüyle ön plana çıkan Gaspralı İsmailin vefatının 100üncü yıl dönümünü de kutlandı. Gaspıralı İsmailin torunu GulnaraSeitvaniyeva dedesinin düşünce dünyasına ilişkin bilgiler verdi ve Türk Dünyasına verdiği hizmetleri anlattı.
TİKA Ora Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk ve Türkiyenin Kazakistan Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzelin de katıldığı toplantıda Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kırım, Tataristan, Moğolistan, ABD ve Japonyadan katılan bilim adamları birer sunum yaptı. UNESCO vefatının 100. yılı dolayısıyla 2014 yılını İsmail Gaspıralı Yılı ilan etmişti.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın