Diyarbakır'da görülmekte olan KCK ana davasında tahliye olan eski Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, cezaevinden çıktı. Budakı Cizrede yüzlerce kişi coşku ile karşıladı.
Diyarbakır 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi, KCK ana davasında tutuklu olarak yargılanan Aydın Budakı tahliye etti. Gece geç saatlerde cezaevinden çıkan Aydın Budakı cezaevi kapısında ailesi ve çok sayıda kişi karşıladı. Diyarbakırdan yaklaşık 50 araçtan oluşan konvoy ile Cizre'ye doğru yola çıkan Budak ve beraberindekiler, gece saat 02.00 sıralarında ilçeye vardı. Budakı ilçe girişi Otogar mevkiinde aralarında Cizre Belediye Eşbaşkanları Leyla İmret ve Kadir Konur ile BDP ilçe yöneticilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi halay ve zılgıtlar eşliğinde karşıladı. Araçtan inip halkı selamlayan Aydın Budak, duygusal anlar yaşadı. Aydın Budak, daha sonra araç konvoyu eşliğinde Orhan Doğan Caddesinde bulunan Sanat Sokağı'na geldi.
Sanat Sokağı'ndaki kalabalığa hitaben Kürtçe bir açıklama yapan Budak, Diyarbakırda daha mahkemeye çıkarılmadan önce kelepçelenip fotoğraflandığını ve bir televizyon kanalında da hemen tutuklandıkları haberinin servis edildiğini belirterek, "Artık Kürtler işkenceden, zindandan, inkardan korkmuyor ve bunları da kabul etmiyor. Beş yıl hapiste yattım ama Kürt milletinin sayesinde bu beş yıl bana beş gün gibi geldi" dedi.
Uzun tutukluluk hali ile ilgili de konuşan Budak, "Bu tek kelime ile bir zulümdü. Yüz yıldır Kürtlere yaşatılan işkenceler, faili meçhuller, cezaevleri, hapishaneler Kürte yaşatıldığı gibi bize yapılan operasyonlarda bu oyunun, bu baskının ve bu haksızlığın bir parçasıydı" diye konuştu. Budak, kendisini karşılayanlara teşekkür ettikten sonra ailesi ile birlikte evine gitti.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın