Mobilyacılar %10’luk KDV indiriminin mobilya sektörünü oldukça canlandırdığını söylerken, İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Hamdi İdil ise fuarın son yıllarda yapılan fuarlar arasında en canlı geçen fuar olduğunu belirtti. Fuarın geride kalan 5 gününü değerlendiren İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Hamdi İdil, KDV indiriminin fuara olumlu yansıdığını, fuardan hem ziyaretçilerin hem de esnafın memnun olduğunu dile getirdi.
İlk iki gün açılış ve hafta sonu olması nedeniyle perakende düzeyinde ziyaretçilerin çok olduğunu kaydeden İdil, “Özellikle son üç gündür ise toptancı bazında ziyaretçiler artış var. Gelen ziyaretçilerden edindiğimiz intibada % 10’luk KDV düşüşünün fiyatlara yansıdığıdır. Esnaflarımız da güzel iş bağlantıları yapıyorlar.
Buda bizleri mutlu ediyor. Ben inanıyorum ki geride kalan 4 günümüz dolu dolu geçecek. Bu yıl ki fuarımızdan hem ziyaretçilerimiz hem de esnafımız oldukça memnun. Son yılların en canlı ve güzel fuarını yapıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi. MODEF’e katılan firma temsilcileriyle yaptığımız görüşmelerde ise firma sahipleri %10’luk KDV indiriminin sektörü canlandırdığını ve yapılan bu KDV indiriminin yılsonuna kadar devam etmesini istediler.
Odam Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akyol ise, “Yapılan KDV indirimi ile mobilya satışlarında hareketlilik bekliyorduk. Bu konuda çabalarımızda vardı. Siyasilerimizde bu konuda duyarsız kalmayıp, bizlerin bu talebini ciddiye aldıkları için teşekkür ediyoruz. Tabi sektörün canlanması adına ve sektörün geçmişteki sorunlarının temizlenmesi adına biz bu hareketi çok olumlu ve başarılı buluyoruz.
Müşterilerimiz gelip diyorlar ki KDV indirimi varmış, biz bundan faydalanmak istiyoruz. Bizde onları bu güzel gelişmeden faydalandırıyoruz. Psikolojik olarak da gerçekte de çok güzel etkisi var. İnşallah bizde kendimizi KDV konusunda gayretimizi arttırırız. Siyasilerimiz bize bir fırsat verdiler. Eğer uzarsa daha iyi olur. Bu kararın işlerimize bereket olarak yansıyacağını düşünüyorum.”dedi. Gala Mobilya Satış Sorumlusu Serdar Akatay ise, “Uzun zamandır beklediğimiz bir indirimdi. Zaten özellikle otomobilden sonra yapılan bir indirimdi. Tabi ki yansımaları olumlu oldu. Çünkü direk tüketiciye daha ucuz şartlarda ürünlerimizi sevk edebiliyoruz artık piyasaya bir hareketlilik getirdi çok mutluyuz.”dedi.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın