CHP’nin 38. Olağan Kurultayı hakkında verilen “mutlak butlan” kararının ardından eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, birlik ve beraberlik mesajı vererek parti içinde sükûnet çağrısında bulundu.

Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin CHP’nin son kurultayını iptal etmesi ve mevcut yönetimin görevden alınmasına karar vermesinin ardından gözler Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrilmişti.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kişisel çıkarların değil, millet iradesinin temsilcisi olduğunu vurguladı.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ MİLLETİMİZİN EGEMENLİK SENEDİDİR”

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi; kişisel ikbal arayışlarının mücadele alanı değildir.
Cumhuriyet Halk Partisi milletimizin egemenlik senedidir.

38. Olağan Kurultayımız ile ilgili mahkemenin vermiş olduğu karar; bir ayrışma vesilesi değil, asırlık çınarımızın altında kenetlenme fırsatı olmalıdır.”

“GÜN KIRGINLIKLARI BİR KENARA BIRAKMA GÜNÜDÜR”

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Gün; sevinç çığlıklarıyla birbirimizi kırma günü değildir.
Gün; kırgınlıkları bir kenara bırakıp ciddiyetiyle, sükûnetle ve kucaklaşarak ayağa kalkma günüdür.

Bu süreci “keşkelerle” değil, ciddiyetle, parti kültürümüzden aldığımız samimiyetle ve ortak akıl ile yönetmek zorundayız.
Şahsi ikballer değil, Türkiye’nin geleceği esastır. Bu kapsamda süreci; önceki dönem Genel Başkanlarımızla, Parti Meclisi üyelerimizle, milletvekillerimizle, il ve ilçe başkanlarımızla tam bir uyum ve iş birliği içinde yürüteceğiz.”

“HERKESİ SÜKÛNETE VE ORTAK AKLA DAVET EDİYORUM”

Kılıçdaroğlu açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Hiç kimse endişe etmesin, partimizi bu tartışmaların içinden çıkaracak ve iktidar yürüyüşünü devam ettireceğiz.
Herkesi sükûnete ve ortak akıla davet ediyorum.

Biz bir aradayız! 🇹🇷”

CHP’de mahkeme kararının ardından yaşanan gelişmelerin nasıl şekilleneceği siyasi gündemde yakından takip ediliyor.