İnegöl Din Görevlileri Dernek BaşkanıLokman Yurdigül, 1-7 EkimCamiler ve Din Görevlileri Haftasıdolayısıyla mesaj yayımladı. Yurdigül, camilerin yalnızca ibadet edilen mekânlar olmadığını, toplumun birlik ve beraberliğini güçlendiren, insanları bir araya getiren ve manevi hayata yön veren merkezler olduğunu ifade etti.

Camilerin İslam medeniyetindeki yerine değinen Yurdigül, farklı yaş ve sosyal çevrelerden insanların aynı safta buluştuğunu belirtti.

Yurdigül, “Camilerimiz; ezanların semalarımızda yankılandığı, gönüllerin huzur bulduğu, insanların aynı safta omuz omuza durduğu müstesna mekânlardır. Camiler, zengin ile fakirin, yaşlı ile gencin, amir ile memurun, farklı meslek ve sosyal çevrelerden insanların aynı kıbleye yönelerek kardeşlik duygusunda buluştuğu kutsal mekânlardır.” dedi.

CAMİLER HAYATIN MERKEZİNDE OLMALI

Camilerin sadece namaz vakitlerinde kullanılan yapılar olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Yurdigül, çocuklardan gençlere, büyüklerden ihtiyaç sahiplerine kadar toplumun farklı kesimleri açısından camilerin taşıdığı role dikkat çekti.

“Camilerimiz hayatın merkezindedir. Bir çocuğun Kur’an-ı Kerim ile tanışmasından gençlerimizin güzel ahlak ve manevi değerlerle yetişmesine, büyüklerimizin gönül huzuru bulmasından ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yalnızlığının giderilmesine kadar camilerimizin çok önemli bir misyonu vardır. Camilerimiz, milletimizin ortak değerlerinin yaşatıldığı ve nesilden nesile aktarıldığı gönül merkezleridir.” ifadelerini kullandı.

DİN GÖREVLİLERİNİN SORUMLULUĞUNA DEĞİNDİ

Din görevlilerinin toplum içerisindeki görevlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yurdigül, imam hatiplerin görevlerinin yalnızca namaz kıldırmakla sınırlı olmadığını belirtti.

Yurdigül, “İmamlarımız, müezzinlerimiz ve bütün din görevlilerimiz toplumumuzun gönül rehberleridir. Onlar doğumda, düğünde, cenazede, hastalıkta, sıkıntıda ve sevinçte vatandaşlarımızın yanında olan; insanımızın derdiyle dertlenen, sevincini paylaşan önemli bir görev üstlenmektedir. Din Görevlilerimiz, mihrapta imam, kürsüde hatip, Kur’an Kursunda eğitimci, gerektiğinde ise bir kardeş, bir dost ve bir gönül insanıdır.” dedi.

GENÇLER VE ÇOCUKLARA VURGU

Çocukların ve gençlerin camilerle buluşmasının önemine değinen Yurdigül, camilerin gençlerin kendilerini güvende ve değerli hissedecekleri ortamlar olması gerektiğini söyledi.

“Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onların gönüllerine dokunmak, onları Camilerimizle, Kur’an’la, güzel ahlakla ve manevi değerlerimizle buluşturmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Din Görevlilerimizin gençlerimize yönelik çalışmaları, geleceğimiz açısından son derece kıymetlidir. Camilerimizin çocuklarımızın ve gençlerimizin severek geldiği, kendilerini ait hissettiği mekânlar olması için gayret göstermeliyiz.” şeklinde konuştu.

MİHRAP VE MİNBER SORUMLULUĞU

Din görevlilerinin taşıdığı sorumluluğun mesleki görevle sınırlı olmadığını belirten Yurdigül, şunları söyledi:

“Bir imamın söylediği söz, verdiği öğüt, gösterdiği güzel davranış bazen bir insanın hayatına dokunabilir. Bu nedenle mihrapta, minberde ve kürsüde görev yapan din görevlilerimizin her sözü ve davranışı büyük bir sorumluluk taşımaktadır. Din görevlilerimiz, Peygamber Efendimizin güzel ahlakını, merhametini, adaletini ve insanlara yaklaşımındaki nezaketi örnek alarak görevlerini yerine getirmelidir.”

BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın camilerin ve din görevlilerinin toplumdaki öneminin yeniden hatırlanmasına vesile olmasını dileyen Yurdigül, mesajını şu sözlerle tamamladı:

“Camilerimizi dolduran her cemaat, aslında milletimizin birlik ve beraberliğine atılmış güçlü bir adımdır. Saflarımızı sıklaştırdığımız gibi gönüllerimizi de birbirimize yakınlaştıralım. Camilerimizi çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla, yaşlılarımızla ve toplumun her kesimiyle daha güçlü bir şekilde buluşturalım.

Bu vesileyle 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ülkemiz, milletimiz, İnegöl’ümüz ve bütün Din Görevlilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Başta görevleri başında şehit olan din görevlilerimiz olmak üzere ahirete irtihal eden bütün hocalarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyor; görevini büyük bir fedakârlık ve samimiyetle sürdüren bütün imam hatiplerimizin, müezzinlerimizin, Kur’an kursu öğreticilerimizin ve din görevlilerimizin haftasını gönülden tebrik ediyorum.

Rabbim, camilerimizin kandillerini, minarelerimizin ezanlarını ve gönüllerimizdeki iman ışığını daim eylesin. Camilerimizi birlik, kardeşlik, huzur ve muhabbetimizin daimî merkezleri kılsın.”