BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇIKARMAK İSTEDİK
Abukat Hasan lakabıyla da tanınan Gündüzlü köyü sakini Manav eski muhtarı Hasan Tutuş, “Bir güç olarak İnegöl Manavlar Derneğini kurduk. İnegöl’de 60 tane Manav köyü var. Güç olarak kendimizi göstermek için, kurduğumuz dernek bünyesinde bir Belediye Başkan adayı çıkarmaya çalışalım istedik. Ama görüyoruz ki, Dernek Başkanı bizlere kumpas yapmıştır. Derneğe karşı, dernek üyelerine karşı, İnegöl’deki tüm Manavlara karşı büyük ayıptır” dedi.
HATASINI KENDİ KÖYÜNE BİLE ANLATAMAZ
Manvları kumpasa getirdiğini ileri süren Erdoğan Kızmaz’ın, kendi köyü olan Küçükyenicelilere bile bu hatasını anlatamayacağını iddia eden Hasan tutuş, “İnegöllü bir Manav olarak Dernek adına kendisini kınıyorum. Manavlar derneğini savunmak zorundayım. Düne kadar Manavlar Derneğinden Belediye Başkan adayıydı. Demokrat Parti ile anlaşma sağlanmıştı. Demokrat parti adına aday olacaktı ve vatandaşlarımızdan oy alabilecektik. Siyasete böyle bir umutla girdik. Ama kendisi çok büyük yanlış yapmıştır. Üyelerimizi ve İnegöl’de yaşayan tüm Manavları hayal kırıklığına uğratmış, kırmıştır. Kendisini kınıyorum. Biz hiçbir partiye karşı değiliz. Ben MHP’yi ve MHP’lileri seven bir insanım. Manavlar Derneğin bir güç olmasını, İnegöl’de ses getirmesini istiyorduk. Fakat, güvendiğimiz Başkan anında bir kumpas yapmıştır” diye konuştu.
SİYASETTE OYUN BAZLIK GÖRDÜM AMA BÖYLE KUMPAS GÖRMEDİM
Erdoğan Kızmaz’ın beklenmeyen bu tutumu karşısında İnegöl Derneğinde bölünmelerin olacağını ileri süren Tutuş, “Kendi köyüne dahi bu ayıbını anlatamaz. Mahcup duruma düşmüştür. Keşke bundan bir ay önce, ‘Arkadaşlar ben demokrat partiden Belediye Başkan adayı olmak istemiyorum, başka bir partiye gideceğim’ deseydi, anlardık. Teşekkür ederdik. Bütün köyler buna üzülmektedir. Siyasette oyun bazlık gördüm ama böyle bir kumpas görmedim. Dernek de artık arkasında durmaz. Durmaması gerekiyor. Derneğe mahcubiyet yaşatmıştır” ifadelerini kullandı.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın