İnegöl’de uzun yıllardır konuşulan altyapı sorunları, ilçenin hem yaşam kalitesini hem de üstyapı yatırımlarının kalıcılığını doğrudan etkiliyor. Özellikle yol, içme suyu ve kırsal mahallelerdeki altyapı eksiklikleri, bölge halkının en çok gündeme getirdiği konular arasında yer alıyor. Bu nedenle İnegöl’de yürütülen altyapı çalışmaları, sadece bugünü değil, ilçenin önümüzdeki yıllardaki gelişimini de yakından ilgilendiriyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 2026 yılının ilk Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, İnegöl’e yönelik altyapı ve ulaşım yatırımlarına ilişkin önemli veriler paylaştı. Ocak ayı meclis oturumunda görevdeki 21 aylık süreci değerlendiren Bozbey, özellikle İnegöl’de altyapı çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindiğini ifade etti.

İNEGÖL’DE ALTYAPIDA KRİTİK EŞİK

Başkan Bozbey, İnegöl’de altyapının büyük ölçüde toparlandığını belirterek, altyapı yatırımlarının üstyapının uzun ömürlü olması açısından vazgeçilmez olduğunu vurguladı. “Altyapı cesaret işidir” ifadesini kullanan Bozbey, kısa sürede yapılan çalışmalarla ilçede önemli bir eksikliğin giderildiğini söyledi. Bozbey, “21 ayda yaptıklarımız belki birçok dönemde yapılmamıştır. İnegöl’de altyapıyı hemen hemen toparladık” dedi.

ULAŞIM VE YOL YATIRIMLARI

İnegöl ve çevresindeki ulaşım yatırımlarına da değinen Bozbey, özellikle dağ yöresi bağlantılarında yoğun bir çalışma yürütüldüğünü aktardı. Yapılan açıklamaya göre, sadece bir yıl içerisinde dağ yöresinde yaklaşık 160 kilometre yol çalışması tamamlandı. Bu yatırımların, İnegöl’ün kırsal mahalleleriyle merkez arasındaki ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmesi hedefleniyor.

KIRSAL MAHALLELERDE SU DEPOLARI YENİLENECEK

Kırsal mahallelerindeki altyapı ihtiyaçlarına da değinen Başkan Bozbey, köylerde bulunan su depolarına yönelik yeni bir planlama yapıldığını açıkladı. Önümüzdeki 3 ila 4 yıllık süreçte, İnegöl’e bağlı köylerdeki su depolarının büyük bir bölümünün yenilenmesi planlanıyor. Bu çalışmalarla birlikte, kırsal bölgelerde içme suyu altyapısının daha sağlıklı hale getirilmesi amaçlanıyor.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE ODAKLANDIK”

Belediyecilik anlayışlarında algıdan çok hizmete önem verdiklerini dile getiren Bozbey, yapılan çalışmaların zamanla daha net görüleceğini ifade etti. İnegöl’de altyapı ve yol yatırımlarının planlı şekilde sürdüğünü belirten Bozbey, meclis üyelerine katkılarından dolayı teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Mustafa Bozbey: İnegöl’de Altyapı Büyük Ölçüde Toparlandı