Derelerdeki kirliliğin gündemden düşmediği İnegöl’de, son dönemlerde balık ve koyun ölümlerinin sıkça yaşandığı Kulaca deresi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.
Kulaca Köyü ve İnegöl’ün salça ve benzeri ürünlerde markası olan Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kimyasal olmayan atıklarının da dereye bırakıldığı ve suyu kirlettiği iddia edildi.
Kulaca köyü sakinlerinden gelen şikayete göre; Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin atık su borusu köyün alt kısmından dereye kadar uzanıyor. Kooperatifin üretim sırasında oluşan tüm atıkları da bu kanaldan dereye bırakılıyor. Atıklar kimyasal olmasa da, derenin kirlenmesine neden oluyor.
KÖY HALKI RAPORUN AÇIKLANMASINI BEKLİYOR
Öte yandan, geçtiğimiz hafta Kulaca deresinde yaşanan koyun ölümlerinin ardından İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin dere suyundan aldığı örneklerin sonucu ise henüz açıklanmadı. Köy halkı, raporun bir an önce açıklanmasını bekliyor.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın