Bartın’ın turistik ilçesi Amasra’da Kurban Bayramı tatili öncesi turizm hareketliliği başladı. UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Amasra Kalesi, doğal koyları ve sahilleriyle dikkat çeken ilçede konaklama tesislerinde doluluk oranı şimdiden yüzde 80 seviyesine ulaştı.

Yaklaşık 6 bin 600 nüfusa sahip olan Amasra’da, 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca günübirlik ziyaretçilerle birlikte 500 binin üzerinde turist ağırlanması bekleniyor. İlçedeki otel ve pansiyonlarda rezervasyon yoğunluğu sürerken, turizm sektöründe hareketlilik dikkat çekiyor.

BAYRAM ÖNCESİ REZERVASYONLAR ARTTI

Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Melih Saylam, ilçeye yoğun talep olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ilçemizde otel ve pansiyonlarımızda yüzde 80'e yakın doluluk oranımız oluştu. Son haftaya girdiğimiz şu günlerde konaklama tesislerindeki doluluk oranımızın yüzde 90 veya yüzde 100 olacağını söyleyebiliriz. İlçemiz Amasra'ya bayramda çok yoğun bir talep var. Hava şartlarının da müsait olması durumunda günübirlik turistlerle birlikte 500 binin üzerinde turist bekliyoruz.”

Saylam ayrıca Bartın genelindeki turizm noktalarına da dikkat çekerek şunları söyledi:

“Amasra'mızın yanı sıra Bartın, mavi bayraklıİnkumu plajı, 80 milyon yıllık Güzelcehisar Lav Sütünları ve Küre Dağları Milli Parkı gibi güzellikler bulunuyor. Bartın Valiliğimiz koordinasyonunda Amasra Kaymakamlığımız, Amasra Belediyemiz ve derneğimiz olarak Kurban Bayramı’nda ilçemizi ziyaret edecek turistlerimizin rahat ve huzurlu şekilde tatil yapmaları için bütün tedbirleri aldık. Herkesi bekliyoruz”

İNKUMU PLAJI İÇİN YOĞUNLUK BEKLENTİSİ

Bartın’daki turizm hareketliliğinin önemli merkezlerinden biri olan İnkumu tatil beldesinde de hazırlıklar sürüyor. Özellikle 3 kilometrelik sahil şeridiyle dikkat çeken bölgede bayram süresince günlük 15 ila 20 bin ziyaretçi bekleniyor.

Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Özellikle uzun süreli tatil dönemlerinde Amasra ilçemize gelen misafirlerimiz mutlaka İnkumu'na da uğruyor. Şu anda İnkumu'na günlük 15-20 bin kişi bekliyoruz. Belediye olarak mavi bayraklı İnkumu'nda bütün tedbirlerimizi aldık. Gelen misafirlerimizin en iyi şekilde ağırlanması için bütün hazırlıklarımızı yaptık”

GÜZELCEHİSAR LAV SÜTUNLARI İLGİ GÖRÜYOR

Bartın’ın önemli doğal miras alanlarından biri olan Güzelcehisar Lav Sütunları’nın da bayram tatilinde yoğun ziyaretçi ağırlaması bekleniyor. Dünyada yalnızca belirli bölgelerde bulunan lav sütunlarının Türkiye’deki tek örneği olan Güzelcehisar’da yaklaşık 50 bin yerli ve yabancı turistin ağırlanacağı öngörülüyor.

O ilçe bayramda dolup taşacak! 500 binden fazla turist bekleniyor