Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki genç kadın, sosyal medya hesabından hayat hikayesini anlattı. Öğrencilik yıllarındaki başarısından evliliğine, borçları nedeniyle aynı anda üç işte çalışmasından pavyonda çalışmaya başlamasına kadar yaşadıklarını paylaşan kadın, özellikle genç kızlara dikkat çeken uyarılarda bulundu.
Sosyal medyada paylaşılan video kısa sürede ilgi görürken genç kadın, hayatındaki kırılma noktalarını ve aldığı kararlardan duyduğu pişmanlığı kendi sözleriyle anlattı.
AİLE BÖLÜNÜNCE HAYATI DEĞİŞTİ
Babasının Arap, annesinin ise Rus olduğunu ve ailesinin tek çocuğu olarak büyüdüğünü belirten genç kadın, öğrencilik döneminde oldukça başarılı olduğunu söyledi.
Yaşadıklarını anlatan kadın şu ifadeleri kullandı:
"Lisede çok başarılı bir öğrenciydim, hatta sınıfımın birincisiydim. Üniversiteyi dört defa kazandım ama ailevi şartlardan dolayı sadece birine gidebildim. Her zaman akıllı ve başarılı bir kızdım. Ancak annemle babam küçük yaştan itibaren ayrıydı. Babamla bağlarım tamamen kopmuştu, onu artık tanımıyordum bile."
EVLİLİĞİ ÜÇ YIL SÜRDÜ
Genç kadının anlatımına göre hayatındaki önemli dönüm noktalarından biri, uzun süredir görüşmediği babasının kendisini amcasının oğluyla evlendirmek istemesi oldu.
Bu durumu kabul etmediğini belirten kadın, evden ayrılarak başka biriyle evlendiğini, bir çocuğunun olduğunu ve evliliğinin üç yıl sürdüğünü anlattı.
Genç kadın o dönemi şöyle aktardı:
"Bu evliliği kabul etmediğim için biriyle kaçıp evlendim. Bir çocuğum oldu fakat evliliğim sadece 3 yıl sürdü ve çok kötü bitti. Boşanmanın ardından bankalar bana 50 bin liralık bir kredi kartı gönderdi. O dönemin şartlarında çok büyük bir paraydı ve ben bu kartı hiç mantıklı harcamadım."
AYNI ANDA ÜÇ İŞTE ÇALIŞTI
Boşanmasının ardından oluşan kredi kartı borcunu kapatmaya çalıştığını söyleyen genç kadın, bu süreçte aynı anda üç farklı iş yaptığını ifade etti.
Garsonluk, aşçılık ve gelinlik modelliği yaptığını söyleyen kadın, yoğun çalışma temposuna rağmen borcunu kapatamadığını belirtti.
Yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı:
"Kredi kartı borcumu kapatabilmek için aynı anda üç farklı işte çalıştım. Bir yanda deniz kenarında garsonluk, diğer yanda aşçılık ve gelinlik modelliği yapıyordum. Artık uyumaya bile vaktim kalmamıştı, ayakta duracak halim yoktu. Ama ne yaptıysam bu borcun altından kalkamadım."
ARKADAŞININ ÖNERİSİYLE BAŞLADI
Genç kadın, maddi ve psikolojik açıdan zorlandığı dönemde bir arkadaşının yönlendirmesiyle pavyonda çalışmaya başladığını söyledi.
Bu kararından büyük pişmanlık duyduğunu ifade eden kadın, yaşadıklarını paylaşmasının ardından genç kızlara da uyarıda bulundu.
Konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı:
"O çaresizlik anında bir arkadaşımın gafletine düştüm, onun aklına uyup pavyonda çalışmaya başladım. Keşke ama keşke hiç başlamasaydım, şimdi o kadar pişmanım ki... Buradan tüm genç kızlara sesleniyorum: Kimse sizin gerçek arkadaşınız değildir, bunu asla unutmayın. Çaresiz hissettiğinizde yanlış insanların sözüne kanıp hayatınızı karartmayın."




Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın