Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, İnegöl’de görüldükten sonra önce civar ilçelere, ardından da farklı illere yayılan şap hastalığının İnegöl’e nereden geldiğini açıkladı.
KARS’TAN İNEGÖL’E GELDİ
Geçtiğimiz günlerde Kars'tan İnegöl'e getirilen bir büyükbaş hayvanda bulunan şap hastalığının ilçe ve köylerdeki toplam 15 ahıra bulaştığını belirlediklerini ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, “Bu nedenle biz de tedbir olsun diye merkez ve çevre ilçelerinde kurulan hayvan pazarlarının geçici süre ile kapattık. Şu anda kaç hayvan şap hastalığına yakalandı bilmiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor şu anda. Hastalık bulaşan hayvanlara ilaç ve aşı tedavisi uyguluyoruz. Korkulacak fazla bir şey olmamasına rağmen hayvan pazarlarını tedbir olsun diye geçici kapattık.” dedi.
BALIKESİR VE ESKİŞEHİR’E DE SIÇRADI
Öte yandan şap hastalığı Eskişehir ve Balıkesir’de de bazı ilçe ve köylerde görüldü. Şap hastalığı nedeniyle ilçe ve köylerde karantina uygulaması başladı.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın