Ukrayna hükümeti ve ülkenin doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında 2015te imzalanan Minsk Anlaşma uyarınca esir takasına başlandı.
Doğu Ukraynada 2014te başlayan çatışmanın ardından en büyük esir takası yapılıyor. Dün, Kiev hükümeti temsilcisi Viktor Medvedçuk, Ukraynanın 306, ayrılıkçıların ise 74 esiri serbest bırakacağını açıklamıştı.
Ukrayna hükümeti ayrılıkçı bölgeye 260 kişi gönderirken, ayrılıkçılar Donetsk ve Lugansk bölgelerinde tutulan 70 kişiyi yolladı.
Belarusun başkenti Minskte, 2015 tarihinde, imzalanan Minsk Anlaşmasında esir değişimi maddesi yer alıyordu.
Ukraynanın doğusunda hükümet birlikleri ile Rusyanın desteklediği ayrılıkçılar arasında 2014 yılından beri yaşanan çatışmalarda 10 bin 300den fazla kişi hayatını kaybetti.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.


Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın