Yılbaşı gecesi evsizlerin yaşam koşullarına dikkat çekmek isteyen Şefkat-Der üyesi bir grup, üzerlerini led ışıklarla donatarak İstiklal Caddesinde yürüdü.
Şefkat -Der üyesi bir grup yılbaşı gecesi evsizlerin yaşadığı hayat şartlarına dikkat çekmek amacıyla ilginç bir etkinlik düzenledi. Yılbaşında evsizleri ışıklandırıyoruz sloganıyla Galatasaray Meydanında toplanan bir grup, üzerlerini led ışıklarla donatarak, ellerinde Evsizleri Düşün yazılı dövizlerle İstiklal Caddesinde yürüdü.
Şefkat- Der Başkanı Hayrettin Bulan, evsizlere kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini belirterek, Evsizler sadece karda donarak değil, 365 gün hatırlanmasını kalıcı olarak tesisler yapılmasıyla ilgili olarak kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Evsizler ışıklandırma yapılarak belki farkına varılabilir diye evsizlerimizi ışıklandırmış bulunuyoruz şeklinde konuştu.
Maria Mantovan isimli bir kadın, evsizlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, Almanyadan kaçıp Türkiyeye sığındım. Türkiyede yeni bir kimlikle yeni bir hayat kurmak isterken kendimi sokaklarda buldum. Türkiyede sokakta yaşamak hiç bir şey değil. Almanya ve yurtdışında çok zorluklarla karşılaştım. Evsiz olmaktansa yeniden yurtdışına gitmeyi tercih ederim dedi.
Mantovan, daha önce parklarda yaşadığını belirtti.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın