Enflasyon Verileri ve Toplu Sözleşme Oranları
2024 yılında yapılan toplu sözleşme gereğince, memur ve memur emeklisinin maaşlarına ilk altı ayda %15, ikinci altı ayda ise %10 oranında zam yapılmıştı. 2025 yılı için belirlenen toplu sözleşme oranları ise ilk altı ay için %6, ikinci altı ay için %5 olacak.
Refah Payı Beklentisi
SGK Uzmanı İsa Karakaş’ın açıklamalarına göre, refah payı olarak ilave bir artış yapılması beklenmiyor. Karakaş, 2025 yılı için %10’luk bir zam oranının gerçekleşeceğini ancak refah payı eklenmeyeceğini belirtti.
Yıl Sonu Enflasyonu ve Olası Farklar
Son açıklanan verilerle birlikte, üç aylık enflasyon farkı %8,93 olarak gerçekleşti. Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verileri ise memur ve emeklilerin maaş zamlarına etki edecek. 2025 yılı Ocak ayında, %6’lık toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkının da ilave edilmesi mümkün görünüyor.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın