12 Kişinin zehirlendiği fabrikadan ilk açıklama yapıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
12 Kişinin zehirlendiği fabrikadan ilk açıklama yapıldı
 :
/ 4.241 Kez Okundu
| |

Bugün sabah saatlerinde 12 kişinin zehirlendiği fabrikanın kalite kontrol müdürü İlhan Canöz basın açıklaması yaptı

Bugün sabah saatlerinde Organize sanayi bölgesinde bulunan Murat Kablo fabrikasında meydana gelen zehirlenme olayından sonra Fabrikanın kalite kontrol müdürü İlhan Canöz hastane bahçesinde basın mensuplarına açıklamalarda buludnu.

Canöz “Bizim fabrikamızın müşterilerinin isteği doğrultusunda yaptığımız bazı testler var bir kimyasalın içerisine kabloları koyarak ne derece etkilendiğini görmek için yaptığımız testlerden bir tanesinde maalesef arkadaşlarımızın bu durumda kalmasına neden oldu.” Dedi

ASTIM RAHATSIZLIĞI OLAN ETKİLENDİ

Özellikle astım rahatsızlığı olanların etkilendiğini ifade eden Canöz “Dün bunları laboratuvara koymuş sıcak bir beher içerisinde kabloları ısıtmıştık ertesi gün geldiğimizde işletmenin kokudan dolayı etkilendiğini gördük. Özellikle astım rahatsızlığı olan arkadaşların kokudan etkilendiğini gördük hastaneye geldiler. Bizde bu yüzden buradayız doktor hanıma bu kimyasalı gösterdik, onlarda bakanlığın bu konu ile ilgili zehirlenme hattını aradılar ve her hangi bir problem olmadığı takibi gerektiren bir sıkıntı olmadığını söylediler.” Dedi.

EVLERİNE GÖNDERİLECEK

Yapılan tahlillerden sonra etkilenen işçilerin evlerine gönderileceğini belirten Canöz “Dün labaravatura koyduk biz bunu sık sık yapıyoruz. Bu ilk defa reaksiyona soktuğumuz kimyasal şuan etkilenen sayısı 12 bizim bilgilerimize göre kimsede bir şey yok özellikle astım rahatsızlığı olan arkadaşlar şuna içeride onlarda kan tahlilleri yapıldıktan sonra evlerine gönderilecek.” Dedi

FABRİKA 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Fabrikayı bir gün tatil edildiğini söyleyen Canöz “Bugün arkadaşlar etkilendiği için arkadaşlar evlerine gönderildi. Aslında buna gerek yoktu ama arkadaşlar etkilendiği için böyle bir karar aldık. Bu tür reaksiyona neden olan kimyasallar bu tür yapılmayacak. Biz yıllardır yapıyoruz bu deneyleri ilk defa karşımıza gelen bir şey eğer cilde göze temas ederse bir alerjisi olduğu söyleniyor ısınma ile insanların etkileneceği söylemiyor.” Dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.