Ahmet Sert Güven Tazeledi
20 Şub 2017 / Pzt 20:33
/ 957 Kez Okundu
| |

19 Ekim 2016 tarihinde İnegöl’de kurulan Uluslar arası Aliya Düşünce Derneği ilk kongresini gerçekleştirdi. Kongre sonrasında mevcut başkan Ahmet Sert’e güvenoyu çıktı.

19 Ekim 2016 tarihinde Ahmet Sert başkanlığında kuruluna Uluslar arası Aliya Düşünce Derneği ilk kongresini geçtiğimiz Cumartesi günü derneğin hizmet binasında gerçekleştirdi. Tek adayın çıktığı kongrede kurucu başkan Ahmet Sert oy birliği ile yeniden başkan seçildi. 

 

Kongre esnasında bir konuşma gerçekleştiren Ahmet Sert, ‘’Bizim için hayat felsefemiz 2 günü denk olan ziyandadır, ideali ve buyruğu gereği günlerimizi farklı kılma arzusundan dolayı buradayız. Yeni ufuklara çıkma arzusundan dolayı buradayız. Bütün bunları yaparken çok büyük sözler söyleyip altında ezilmek yerine, yaptığımızı konuşmak, konuştuğumuzu yerine getirmek ameli salih olarak hep birlikte anlamlı ve önemli bir değer ortay koymak için bir arada ve buradayız. İnandığımız değerleri toplumsallaştırmak, toplumsal sorunlara karşıda olabildiğince duyarlı olmamız, sorumluluk almamız gerektiği için buradayız ve özgürcü konuşuyoruz, düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Her doğan insan fıtrat, akıl ve irade diye bahsedilen nimetler ile doğuyor ve dünyaya geliyor ancak bu güzel insan ruhen kirleniyor, aklen kirleniyor ve dolayısıyla yanlış yönlere doğru kayıp gidiyor. Okumaktan uzak, düşünmekten yoksun, duyarsız ve ilgisiz bir varlık olarak hayatımızı idame ettiriyoruz.’’ Dedi.

 

İnsanı inşa ve ihya için yola çıktıklarını belirterek sözlerini sürdüren Ahmet Sert şöyle devam etti, ‘’  Başkalarından ziyade kendimizi ve yakınlarımızı yetiştirmek, eğitmek, düşünmeye ve okumaya sevk etmek gerektiğini fark ettik. Biz insanımızın kendisi ile barışmasını ve buluşması gerektiğine inandık. Medeni hayatın getirdiği olumsuzluklardan ailelerimizin korunması gerektiğini düşündük. Aile bizim en temel değerimiz. Modern hayatta anne mefhumu intihar ve tükeniş kabul edilir. Baba ise sadece hayatı idame için tedarikçiye dönüşmüş. Biz insanlara, sivil toplum kuruluşlarına, derneklere ve ailelere çok büyük iş düşüyor. Aslında bu durum bizim neden ailece buradayız sorusunun cevabı niteliğinde.  Bilge insanlar tarihte iz bırakmış güzel insanlar. İnsanların sorunlarına çare üreten insanların ayak izlerini takip etmek gerekir. Bu insanların hayatı okumaları, hayat tanımlamaları ile sözlerimi noktalamak istiyorum. Aliya diyor ki, Hayat inan ve salih ameller işleyen dışında hiç kimsenin kazanamadığı bir oyundur. Bizde bu bağlamda belirlediğimiz misyon doğrultusunda 19 Ekim 2016 tarihinde derneğimizi kurduk ve bu gün ilk kongresini gerçekleştiriyoruz. Ben tüm katılımcılara teşekkür ediyorum “ dedi.

 

Kongrede yeni yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşturuldu: Ahmet Sert, Yusuf Yüncü, Kenan Saadettin Şen, Davut Akkoç, Hasan Taşdemir, Hamdi Tekcan, İsmail Güngör, Serhat Akşeker, Abdullah Akşeker, Mesut Şen.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.