İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde 'aciliyet' sorunu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde 'aciliyet' sorunu
#İnegöl | Haber Merkezi
01 Oca 2024 / Pzt 01:45
/ 6.464 Kez Okundu
| |

İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi, son zamanlarda artan yoğunlukla mücadele ediyor. Acil hastaların yanı sıra, aciliyeti düşük olan hastaların da bu bölüme başvurması, doktorların büyük bir hasta yüküyle karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

Acil serviste yaşanan yoğunluğun en önemli nedenlerinden biri, aciliyeti düşük olan hastaların bu bölümü tercih etmesi. Acil servis, hayati tehlikesi olan hastaların başvurması gereken bir bölümdür. Ancak, randevu alamayan sağlık sorunları olan hastalar da bu bölümü tercih ederek, acil hastaların tedavi sürecini uzatıyor.

 
Acil serviste yaşanan yoğunluk, hem sağlık çalışanlarını hem de hastaları olumsuz etkiliyor. Sağlık çalışanları, acil hastalara gereken hızlı müdahaleyi sağlamakta zorlanırken, hastalar ise uzun süre beklemek zorunda kalıyorlar. Bu durum, hasta memnuniyetsizliğine ve sağlık hizmetlerinin verimliliğinin düşmesine neden oluyor.
 
YEŞİL ALAN YOĞUNLUĞU
Öte yandan basit sağlık sorunları olan hastalar acil servise başvurduğunda yeşil alana yönlendiriliyor, bu yönlendirme sonucunda yeşil alanda yoğunluğa neden oluyor 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.