İnegöl Köftesi’ni böylemi tanıtacaksınız?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Köftesi’ni böylemi tanıtacaksınız?
#İnegöl | Haber Merkezi
18 May 2024 / Cmt 13:02
/ 5.188 Kez Okundu
| |

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez'in Bursa'nın zengin gastronomisini tanıtma girişiminde, görseldeki İnegöl Köftesi'nin yanlış sunumu tartışmaları beraberinde getirdi.

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, Bursa’nın zengin gastronomisini yemek sektörü aracılığı ile daha geniş kitlelere tanıtmak istediklerini belirtti.
Coşkun Dönmez’in Bursa’nın lezzetleri diye bahsettiği İnegöl Köftesi’nin görseli ise İnegöl Köfte’si olmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

ÇALIŞMALARA HIZ VERDİK
Bursa'nın yöresel mutfağındaki eşsiz tatların nesiller boyunca korunduğunu ve aktarıldığını vurgulayan Coşkun Dönmez, Bursa Kebabı, İnegöl Köfte, Pideli Köfte, Cantık, Etli Kereviz, Muradiye Çorbası, Kemalpaşa Tatlısı, Sütlü Kadayıf, Kestane Şekeri, Düğün Helvası, Süt Helvası gibi özel yemeklerin bu lezzetler arasında yer aldığını belirtti. Başkan Dönmez, bu lezzetleri ve tatlıları menülerinde dönem dönem kullandıklarını ancak daha sık kullanmak için bir çalışma başlattıklarını ifade ederek, "Bu yöresel tatların endüstriyel yemek sektörü için uygun hale getirilmesi, Bursa'nın gastronomi mirasının daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olacaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımıza hız verdik" dedi.

İNEGÖL KÖFTESİ DEĞİL
İnegöl’ün köklü köftecilerinden Besler Köfte sahibi İbrahim Melih Besler “Görselde bahsedilen köfte İnegöl köftesi değil. İnegöl Köftesi 130 yıldır yuvarlak bir şekilde yapılıyor. Balkanlarda parlak şekilde köfte yapılıyor. Daha öncede bazı marketlerde parmak köfteler İnegöl köftesi olarak satıldı. Bunlar daha sonra toplatılmıştı. Türk Patent Enstitüsü coğrafi işaretinde İnegöl köftesinin şekli ve türü tescillenmiştir zaten” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.