İnegöl’de kaç kişi kömür yasağından etkilenecek?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de kaç kişi kömür yasağından etkilenecek?
#İnegöl | Haber Merkezi
09 Kas 2019 / Cmt 19:20
/ 5.698 Kez Okundu
| |

İnegöl’de alınan kömür yasağı sonrası ilk etapta 3 bin 500 ikinci etapta ise 35 bin 500 hane ve iş yeri etkilenecek.

Bursa Valiliği yaptığı açıklamada İnegöl’ün iç ve dış mahallelerinde doğalgaz isale hattı geçerek iç tesisatları döşenmiş durumdaki ev ve işyerlerinde doğalgaz kullanımına 01 Kasım 2019 tarihinden yasağın başladığını, isale hattı geçmiş ancak ev ve işyerlerinde henüz iç tesisat döşenmemiş yerlerde 01 Kasım 2020 tarihine kadar iç tesisat döşenerek doğalgaz kullanımına başlanmasına yönündeki talimatının ardından, gözler İnegöl’deki doğalgaz kullanmayan abonelerin sayılarına çevrildi.
 
DENETİMLERİ ZABITA VE ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ YAPACAK
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban yaptığı açıklamada “Bu işin denetimi çevre müdürlüğümüzün eli ile zabıta müdürlüğümüzün eli ile yapılacaktır.  Çevre mücadelesinde olduğu gibi yapılacaktır.”  İfadelerini kullanmıştı.
 
İLK ETAPTA 3 BİN 500 HANE VE İŞ YERİ ETKİLENECEK
İnegöl’de şuana kadar 75 bin kişi doğalgaz aboneliği yaptırarak evlerine doğalgaz tesisatı döşetti. Şuana kadar 75 bin aboneden 71 bin 500 abone ise aktif doğalgaz kullanımına başladı. Valiliğin altığı ilk karara göre 1 Kasım 2019 tarihinde başlayan ilk yasaktan İnegöl’de 3 bin 500 hane ve ticarethane etkilenecek.
 
35 BİN HANE VE İŞ YERİ ETKİLENECEK
1 Kasım 2020 tarihinde başlayacak olan kömür yasağının doğalgaz isale hattı geçmiş ancak ev ve işyerlerinde henüz iç tesisat döşenmemiş yerlerde yasakta ise toplamda 35 bin hane ve işyeri etkilenecek.
 
KULLANIMA MÜSAİT 106 BİN HANE VE İŞ YERİ VAR
İnegöl’de doğalgaz hattının geçtiği 23 mahallede 106 bin hane ve iş yeri bulunmakta.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.