Kuruyan ağaçlar kesilip yenileri dikildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
16 Haz 2020 / Sal 10:21
/ 10.004 Kez Okundu
| |

1996 yılında Turgutalp Mahallesi’nde oluşturulan 3 dönümlük koruluk alandaki çam ağaçları kurumaya başladı. Kuruyan ağaçlar kesilerek yerlerine ıhlamur ve çınar ağaçları dikildi.

1996 yılında Turgutalp Mahallesi’ndeki oluşturulan 3 dönümlük koruluk alan geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen rekreasyon çalışması sonrası vatandaşların hizmetine açılmıştı.

Koruluk ve Dinlenme alanının açılmasından 1 sene sonra alan içinde bulunan çam ağaçları kurumaya başladı.

Kuruyan çam ağaçları bugün kesilerek yerlerine ıhlamur ve çınar ağaçları dikilmeye başlandı.

YERİNE AĞAÇ DİKİYOR
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban çalışmaları yerinde inceledi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan başkan Taban “Sebebini bilemediğimiz belki sulamadan belki farklı bir hastalıktan dolayı ölen ağaçlarımız var. Bu konudan dolayı çok üzgünüm. Yıl ortalamasında 3 bin civarında ağaç dikmeye devam ediyoruz. Olabildiğince çevremizi yeşil görüntüye çevirmeye mücadele ediyoruz. Burası için Orman İşletme Müdürlüğümüz ile de gerekli görüşmeleri yaptık.  Ağaçlardaki kuruma devam ediyor gerekli tedbirleri alıyoruz ama bunun adını koymak lazım. Bunun ile alakalı arkadaşlarımız süreci takip edecekler. Burada farklı ağaçları kuruyan ağaçlarımızın yerine dikiyoruz. Gönül rahatlığı ile ifade edebilirim herkes üzüldü.  Gerek toprak analizi gerekse diğer çalışmalar ile araştırmalarımızı sürdürerek bir daha yaşanmaması adına önlem alacağız.”

BİR TANE KURUYAN AĞAÇ BIRAKILACAK
“Bir tane ağacı da özelikle ben kalmasını istedim.  Bu yaşanılan durumun hatırlanmasını istedim.  Belki üzerinde farklı görsellerle burada böyle bir şey yaşandığına dair böyle bir şey olmaması için farklı bir çalışma yapacağız.”

SULAMA DURDURULDU
Geçtiğimiz yıl koruluk alanda yapılan çalışmanın kurumaya bir etkisi oldu sorusuna cevap veren Başkan Taban “Geçmişte bu çimlendirme yoktu, sedir ağacı normal şartlarda hassasiyeti olduğu ifade ediliyor. Çimin büyümesi için düzenli sulama ağı kuruldu lakin taban sularının yüksek olduğu bir bölgedeyiz. Tam olarak buda diyemiyorum bununla alakalı yarın birkaç ağacında kuruduğunu görürsek tam olarak adının konmadığını da görmüş oluruz. Arkadaşlarımız sulamayı durdurdular 3 aydır süreç takip ediliyor, bu bir hastalık mıdır inceliyoruz. Aklımıza dahi getirmek doğru olmaz ama ağaçların diplerine ilaçlar atarak kurutulma faaliyetler olmuş olabilir ama burada bir ağaç değil birden fazla ağaç kurudu. “




Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.