Yargıtay'dan milyonlarca su abonesine müjde: Kaçak su bedeli alınmayacak!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yargıtay'dan milyonlarca su abonesine müjde: Kaçak su bedeli alınmayacak!
#İnegöl | Haber Merkezi
11 Oca 2024 / Per 17:01
/ 1.294 Kez Okundu
| |

Türkiye'deki milyonlarca su abonesi için önemli bir gelişme yaşandı. Yargıtay, kendi arazilerinden su çıkaran kişi ve işletmelerden kaçak su bedeli alınamayacağı yönünde emsal bir karar verdi.

Bu karar, Muğla'da bir otel işletmesinde yaşandı. İşletme, bölgedeki kaynak suyunu kullanarak çıkan atık suyu şehir atık su şebekesine tahliye etmişti. 2018'de başka bir kişiye devredilen işletme, 755 bin lira atık su bedeli ve kaçak atık su cezası ile karşı karşıya kaldı.
Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, bu davada verilen istinaf kararını onayladı ve açıklamada bulundu. Buna göre, kendi taşınmazındaki kuyudan su çıkararak kullanan kişi ve kuruluşlardan kaçak su bedeli alınamayacağı, üretilen atık suyun kanalizasyon tesislerine verilmesi halinde atık su bedeli alınabileceği belirtildi.

Bu karar, milyonlarca su abonesi için büyük bir avantaj sağlayacak. Artık, kendi arazilerinden su çıkaran kişi ve işletmeler, kaçak su bedeli ödemeyecek. Ancak, üretilen atık su kanalizasyona verildiğinde atık su bedeli alınabilecek.

Karar ne zaman uygulanacak?
Yargıtay'ın bu kararı, emsal karar niteliğindedir. Bu nedenle, tüm Türkiye'deki su dağıtım şirketlerinin bu karara uyması gerekiyor. Ancak, bu kararın ne zaman uygulanmaya başlayacağı henüz net olarak bilinmiyor.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.