Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Yeniceköy Mahallesi'nde meydana gelen olay, bölgedeki hayvancıları bir kez daha isyan ettirdi. İddiaya göre defineciler tarafından açılan çukura otladığı sırada düşen bir inek, sahibi tarafından uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.
Olay, hayvanların otlatıldığı kırsal alanda meydana geldi. Bölgede otlayan ineklerden biri, üzeri açık bırakılan derin çukuru fark etmeyerek içine düştü.
İNEK ÇUKURDA MAHSUR KALDI
Hayvanının kaybolduğunu fark eden sahibi, yaptığı arama sonucunda ineğini çukurun içerisinde buldu. Kendi imkanlarıyla kurtarma çalışması başlatan hayvan sahibi, çukurun çevresini kazarak ineği bulunduğu yerden çıkarmayı başardı.
Yaşanan olay sırasında hayvanın çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi.
HAYVANCILARDAN TEPKİ
Bölgedeki hayvancılar, benzer olayların zaman zaman yaşandığını belirterek duruma tepki gösterdi.
Vatandaşlar, kaçak kazılar nedeniyle açılan çukurların hem hayvanlar hem de insanlar için büyük tehlike oluşturduğunu ifade etti.
"SÜREKLİ AYNI SORUN YAŞANIYOR"
Bölge sakinleri, özellikle kırsal alanlarda açılan ve üzeri kapatılmayan çukurların ciddi risk oluşturduğunu belirterek yetkililerden denetimlerin artırılmasını istedi.
Hayvancılar, otlak alanlarında sık sık benzer manzaralarla karşılaştıklarını ve gerekli önlemlerin alınmasını beklediklerini dile getirdi.
YETKİLİLERE ÇAĞRI
Yaşanan olayın ardından vatandaşlar, kaçak kazı yapan kişilere yönelik denetimlerin artırılmasını ve tehlike oluşturan çukurların kapatılmasını talep etti.
Yeniceköy'de yaşanan olay, kırsal bölgelerde kontrolsüz bırakılan kazı alanlarının oluşturduğu tehlikeyi bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın