Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve protokol üyelerinin katılımıyla bugün İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde öğrencilere tablet bilgisayarları dağıtıldı.

Tablet bilgisayar dağıtımında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Fatih Projesi kapsamında okullara etkileşimli tahta kurulumları ve öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımının devam ettiğini söyledi. Fatih Projesi kapsamında toplam 3 bin 252 adet tablet bilgisayar dağıtımının yapıldığını aktaran Bilican, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başı itibariyle ilçemizdeki toplam 64 okula bin 576 adet etkileşimli tahta kurulumu yapıldığını belirtti.

BİN 260 TABLET DAHA GELECEK

Bilican 2016 yılı Şubat ayına kadar ilçemizde bulunan 21 ilkokul ve 5 Anaokuluna toplam 371 adet etkileşimli tahta kurulumu için siparişlerin verildiğini de belirterek, “Bu yıl 9. sınıfa başlayan öğrencilerimiz için toplam bin 260 adet tablet bilgisayarın siparişi verildi. Yıl içinde bu tabletleri öğrencilerimizle buluşturmayı planlamaktayız” dedi.

Fatih projesi kapsamında alt yapısı tamamlanan okul sayısının şuan 9 olduğunu da belirten Bilican, “Bununla birlikte ilçemizde 2 ayrı okulda kablolama çalışmaları devam etmektedir. Sırasıyla etkileşimli tahta kurulan tüm okullarımıza fiber internet bağlantısı sağlanacaktır. Ayrıca alt yapı tamamlanması beklenmeksizin Meslek Lisesi öğretmenlerine 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde toplam 401 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili ve 26. dönem milletvekili adayı Hüseyin Şahin ise AK Partinin hayal edilemeyen birçok şeyi gerçekleştirdiğinin altını çizdi. 28 Şubat darbesini hatırlatan Şahin, darbeyle birlikte imam hatip okullarının kapatıldığını anımsattı. Şahin, 2012 yılında uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte imam hatip ile meslek liselerinin önündeki engellerin kaldırıldığını söyledi. Tabletlerin devletin hediyesi olduğunu belirten Şahin, öğrencilere derslerine çalışmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Allah’ın insanlığa ilk emrinin ‘oku’ olduğunu aktaran Kaymakam Ali Akça da “İlim öğrenmek her Müslümana farzdır.  Çocuklar okuyun… Dünya değişiyor ve gelişiyor. Değişen ve gelişen dünyayı yakalamak için teknolojiyi yakından takip etmek durumundayız. Fatih Projesi bunun eseridir. Teknolojiyi yakalayın ve takip edin diye. Şükredin çocuklar… Teşekkür edin devlete ve millete… Bu tabletler devlete vergisini ödeyen insanların sizlere hediyesidir” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından öğrencilere tablet bilgisayarlar dağıtıldı.