ARAÇ SAHİPLERİNE YENİ DÖNEM

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), milyonlarca araç sahibini sevindirecek yeni bir uygulamaya gidiyor.Nisan 2026’dan itibaren,akaryakıtistasyonlarındasadakat kartısistemidevreye girecek.

Bu kartlarla yapılan her akaryakıt veya LPG alışverişindenpuan kazanılacak. Biriken puanlar sadece akaryakıt alımlarında değil, istasyon marketlerinde alışverişlerde de kullanılabilecek.

PROMOSYONDÖNEMİ GERİ DÖNÜYOR

Akaryakıt istasyonlarında 2010’lu yıllarda popüler olan promosyon uygulamaları, yeni düzenleme ile daha kapsamlı bir şekilde geri dönüyor. Önceki dönemde mendil, bardak veya araç kokusu gibi küçük hediyeler verilirken, yeni sistemde kullanıcılar puanlarınıakaryakıt, LPG veya market ürünlerindedeğerlendirebilecek.

NASIL İŞLEYECEK?

Araç sahipleri,Shell, Opet, Petrol Ofisi, Total, Aytemizgibi istasyonlarda üyelik oluşturacak.

Her alışverişte sadakat kartlarına puan yüklenecek.

Puanlarla akaryakıt, LPG ya da market ürünleri (kek, bisküvi, kahve, motor yağı, araç suyu vb.) alınabilecek.

DİJİTAL ÖDEME SEÇENEKLERİ

Yeni düzenleme,Hepsipay gibi dijital cüzdan uygulamalarıile ödeme yapılmasına da imkân tanıyor. Böylece nakit ve kredi kartı dışında yeni nesil ödeme sistemleri de akaryakıt sektörüne entegre edilmiş olacak.

ŞEFFAFLIK VE REKABET AMAÇLANIYOR

EPDK, alınan kararın hem tüketiciyi teşvik edeceğini hem de akaryakıt sektöründerekabeti artıracağınıbelirtiyor. Yeni sistem sayesinde vatandaşlar daha avantajlı alışveriş imkânına sahip olacak.