Birinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Danıştay Saldırısının tetikçisi Alparslan Arslan, 'türban kararı' nedeniyle hedefinin o dönemde daire başkanı olan Danıştay Başkanı Mustafa Birden olduğunu söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada çapraz sorguya alınan Arslan, sanıklardan Salih Kurter ile dini sohbetler yaptıklarını, Cumhuriyet gazetesinin bombalanması eyleminden bu kişiye bahsettiğini söyledi. Eylemleri yönlendiren kişinin Kurter olmadığını ifade eden Arslan, Cumhuriyet savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in Danıştay saldırılarıyla ilgili sorularına da, Osman Yıldırım'ın iş yerinde İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu ile buluştuklarını, bu kişilere Ankara'ya gitmeyi teklif ettiğini ve birlikte Ankara'ya gittiklerini anlattı.

"SALDIRI ÖNCESİ UYUYAMAMIŞ"

Arslan, Ankara'da ilk gün bir otelde kaldıklarını, gece kendisini uyku tutmadığı için sabaha kadar lobide oturduğunu ifade ederek, sabah arabaya binip Danıştay binasına keşfe gittiğini belirtti.Tutuklu sanık Alparslan Arslan, saldırıyı ise şöyle anlattı: ''Bahçede uzun süre oturdum. Bir ara yukarı çıktım salon kapalıydı. Salon açık olsaydı silahı alıp, gelip saldırıyı yapacaktım. Çaycı geldi, (Dosyam var) dedim binadan ayrıldım. Ertesi sabah arkadaşlar otelde uyurken çıktım gittim.

İLK SORUN KAPIDA YAŞANMIŞ

Silah çantamdaydı. Güvenlik noktasında öttü. Kimliğimi gösterdim. Avukat olduğum için yukarı çıkmama izi verdiler. Salona girdim. Başta Mustafa Birden olmak üzere 3-4 el ateş ettim. Bayanlar da vardı. (Böyle bir şey, yasak olamaz, bitsin) dedim. Çaycı geldi, (Seni öldürürüm) dedim, kaçtı, gitti. Aşağıya indim, polislerle karşılaştım. Sakince yürümeye devam ettim. Polisler anladılar, koluma girmeye çalıştılar ben de silahımla duvara ateş ettim. Beni götürdüler. Türban kararı nedeniyle hedefim o dönem daire başkanı olan Danıştay Başkanı Mustafa Birden'i öldürmekti.''

BABA KIZDI, ARSLAN
MAHKEMEDE KÜFRETTİ