Andy-ar Sosyal Araştırmalar şirketi 16 büyükşehir ve ilçeleriyle birlikte 15 yeni büyükşehir olmuş il belediyelerinin mevcut başkanlarının performanslarını ölçtü.

Andy ar sosyal araştırmalar şirketinin katılımcılara 30 mart 2014 yerel seçimlerinde mevcut belediye başkanına oy verirmisiniz sorusuna Bursa büyük şehir belediye başkanı Recep Altepe için %52,5 oy oranı çıktığı Altepe'nin ise 2009 yılında yapılan yerel seçimlerinde %47,3 oy oranı aldığı anket sonucuna göre oylarını %5,2 arttırdığı gözüküyor.

Bursa büyükşehir ilçelerinde yapılan anket sonuçlarında İnegöl için sorulan mevcut belediye başkanı Alinur Aktaş'a oy verirmisiniz sorusuna katılımcıların %50,3'ü evet cevabı verdi. Mevcut belediye başkanı Alinur Aktaş 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde %46,5 oranında oy almış ve oy oranını anket sonuçlarına göre %3,8 arttırmış gözüküyor.

Bursa büyükşehir ilçeleri arasında yapılan anket sonuçlarında Nilüfer belediye başkanı Mustafa Bozbey % 56,1 ile birinci olurken, Yıldırım belediye başkanı Özgen Keskin %52,3 ile ikinci oldu. İnegöl belediye başkanı Alinur Aktaş %50,3 ile üçüncü Kestel beldiye başkanı Yener Acar %48,6 ile dördüncü, Osmangazi belediye başkanı Mustafa Dündar %40,5 ile listede beşinci oldu.

Anket sonuçlarında göze çarpan listedeki ilk beş içinde yer alan ilçe belediye başkanları arasında oy oranını düşüren bir tek Osmangazi belediye başkanı Mustafa Dündar oldu.