ULUDAĞ’DA AÇ KALAN AYILAR ÇÖPLERE İNDİ
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerindenUludağ’da, aç kalan bir ayı ailesi yiyecek bulmak için ormandanSarıalan bölgesineindi. Anne ayı ve yavruları, bölgede bırakılan çöplerin bulunduğu konteynerleri karıştırarak yemek aradı.
VATANDAŞ KAMERAYA KAYDETTİ
Ayı ailesinin çöp konteynerlerinde yiyecek araması ve yol kenarında bulduklarını yemesi, bölgede bulunan bir vatandaş tarafındancep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Görüntülerde anne ayının yavrularıyla birlikte çöp karıştırdığı ve buldukları yiyecekleri tükettiği anlar dikkat çekti.
DOĞA UZMANLARINDAN UYARI
Uzmanlar, ayıların yiyecek bulmak için yerleşim bölgelerine inmesinin doğanın dengesizleştiğinin göstergesi olduğuna dikkat çekiyor. Ayrıca günübirlikçi ziyaretçilere,çöplerini doğada bırakmamalarıkonusunda uyarı yapılıyor.







Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın