Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfada Türkçe öğrenen Suriyeli çocukları okullarında ziyaret edip kitap hediye etti.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkçe öğrenen Suriyeli çocukları okullarında ziyaret etti. Karaköprü ilçesindeki Alibaba İlkokulunu ziyaret eden Bakan Kurtulmuş ve Fakıbaba, Suriyeli öğrenciler tarafından türkü ve şiirlerle karşılandı. Birbirinden güzel türküler okuyan çocuklar, Bakan Kurtulmuşa Türk bayrağı hediye etti. Çocukların elinden bayrağı alan Kurtulmuş, öperek alnına koydu. Daha sonra sınıfları gezen Bakan Kurtulmuş ve Fakıbaba, Türkçe öğrenmek için okula gelen Suriyeli öğrencilere bin adet kitap hediye etti.
"Suriyede insanlara hayat zindan ediliyor"
Suriyede yalnızca rejimin değil terör örgütlerinin de insanlara hayatı zindan ettiğini söyleyen Bakan Kurtulmuş, Suriyede maalesef bütün dünyanın gözü önünde çok büyük bir dram yaşanıyor. Suriyede yedi yılı aşkın halka karşı, halkı ezen bir yönetim şehirleri bombalıyor. Halkına karşı bombalar yağdırıyor. Sadece rejim değil, Suriyenin birçok yerinde var olan terör örgütleri vasıtasıyla da inşalara hayat zindan ediliyor. İlk başta bir iç savaş olarak başlayan, daha sonra da vekalet savaşları şeklinde devam eden büyük bir insanlık dramını hep beraber yaşıyoruz. Ne yazık ki insanlık bunu suskun bir şekilde izliyor. İçimiz parçalanıyor dedi.
Suriyelilerin eğitiminde önemli mesafeler katettiklerini dile getiren Bakan Kurtulmuş, Suriyeli çocukların sağlık, gıda ve barınma ihtiyacından sonra ihtiyaç duydukları en önemli şeyin eğitim olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "Biz Türkiye olarak bu çocukların bizim evlatlarımızdan, fertlerinden bir farkı yok. Hemen burnumuzun dibindeki Suriyeli kardeşlerimizin yaklaşık 3,5 milyonu aşkın bir kısmı Türkiyeye geldi ve Türkiye de onlara ev sahipliği yaparak bir ensar anlayışı içerisinde bu muhacir kardeşlerimize katkı sunmaya gayret ediyoruz. Burada da gördüğümüz gibi bu evlatlarımızın eğitim ihtiyacı var. En önemli ihtiyaçlardan birisi. Sağlık, barınma, gıda ihtiyaçları giderildikten sonra hemen karşımıza çıkan en önemli sorunlardan birisi eğitim meselesidir. Eğitim meselesinde önemli mesafeler katettik. Burada, şu okulun içerisinde 249 Suriyeli evladımız gayet güzel eğitim görüyorlar. Kendi ülkelerindeki kültürlerinden de çok uzaklaşmadan Türkiyeyi tanıyorlar, Türkçeyi tanıyorlar, Türkiyedeki kültürü tanıyorlar. Geleceğe güzel bir şekilde hazırlanıyorlar dedi.
"Çocukları bağrımıza basmamız en önemli mesajdır"
Türkiye olarak Suriyeli çocukları bağırlarına basmanın dünyaya verilebilecek en önemli mesaj olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, Bizim Türkiye olarak bu çocuklarımızı bağrımıza basmamız dünyaya gösterilecek, verilecek en önemli mesajdır. Ben bu bağlamda emeği geçen devletimize, hükümetimize, öğretmenlerimize, herkese yürekten teşekkür ediyorum diye konuştu.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.


Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın