İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, bu yıl geçtiğimiz yıla göre 150 daha fazla öğretmenin İnegöl’de göreve başlayacağını söyledi. İnegöl’de geçtiğimiz yıl 2 bin 150 öğretmenin ders başı yaptığını kaydeden Baştürk, “Yeni açılan okullarımızla birlikte bu sayı bu yıl artacaktır. Buna karşılık iller arası atamalarda 74 öğretmenimiz İnegöl’den ayrılmış, yerine 182 öğretmen göreve başlamıştır. Ayrıca 31 Ağustosta da ilçemizde 85 yeni öğretmenimiz kura çekerek atanacaklardır. Gelen giden öğretmen değerlendirmesi yapıldığı zaman geçen seneye göre 150 öğretmen daha fazla İnegöl’e atanmış olacaktır. Bütün köylerimizde kadrolu öğretmenler görevlerini yapacaklardır. Kadrolu öğretmen olmayan hiçbir köyümüz bulunmamaktadır, bu da eğitim öğretim kalitesini artıracaktır. İnegöl’ümüzden ayrılan öğretmenlerimize teşekkür ederken, yeni başlayacak olan öğretmenlerimize de başarılar diliyoruz.” dedi.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM
Okul öncesi eğitim çalışmalarına da değinen Mehmet Baştürk, “İlçemizde bu yıl tüm ilköğretim okullarımızın bünyelerinde anasınıfları açılacak, bunun dışında da Zübeyde Hanım Anaokulunda, Fikriye Koşarer Anaokulunda, Nene Hatun Kız Meslek Lisesi Anaokulunda, İnegöl Kız Meslek Lisesi Anaokulunda, Yüksekokulun bahçesinde onarımı tamamlanmakta olan İshakpaşa Anaokulunda kayıtlarımız devam etmektedir.
Tüm velilerimizin 5-6 yaş grubu öğrencilerini bu okullarımıza bir an önce kayıt yaptırmalarını bekliyoruz. Zira önümüzdeki yıl okul öncesi zorunla hale geleceğinden dolayı bu yıl okul öncesini İnegöl’de gönüllü olarak velilerimizin katkısıyla eğitim kapsamına almak istiyoruz. Bu konuda öğrenci velilerimizden ilgi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
2010 YILINDA 6 YENİ OKUL
Yeni eğitim öğretim yılında 6 yeni okulun hizmet vereceğini de kaydeden Baştürk, “Bunlar Hamzabey İlköğretim okulu, Mezit İlköğretim Okulu, TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, İstaş-Kentaş İlköğretim Okulu, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Yüksekokul bahçesinde bulunan ve onarımı tamamlanmakta olan İshakpaşa Anaokuludur. Dolayısıyla geçen yıl 6 okulumuz hizmete açılmıştı, o zamanda söylemiştik önümüzde ki yılda 6 okul hedefliyoruz diye. Bu yıl da 6 okul hizmete girecektir.” şeklinde konuştu.
ÖĞRENCİ KAYIT TARİHLERİ
Okulların kayıt tarihlerini de açıklayan Baştürk, “SBS sonuçlarına göre kayıtlar, yedekte kalan öğrenciler sistemden takip edilerek 1. 2. ve 3. yedek sıralama tarihlerini iyi takip ederek kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin kayıtlarını yapmalarını istiyoruz. Diploma notuna göre kayıtları ise Yunus Emre Lisesi ve diğer tüm meslek liselerine 27 Ağustos tarihine kadar başvurarak ön kayıtlarını yaptırmalarını ve 27 Ağustos’ta açıklanacak kontenjana göre de öğrencilerimizin kesin kayıtlarını yaptırmalarını bekliyoruz. Hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacaktır, öncelikle velilerimizin okullara başvurmalarını, çözüm bulamadıkları zaman Milli Eğitime başvurmalarını bekliyoruz. Okulöncesi kayıtlarımız, ilköğretim okulu anasınıflarında, İnegöl Anadolu Lisesinde ve tüm Anaokullarımızda devam etmektedir. İlköğretim okulu 1.sınıf kayıtlarımız adrese dayalı sistem içerisinde devam etmektedir. Tüm velilerimizin kendilerine en yakın olan ilköğretim okuluna başvurarak kayıtlarını yaptırmalarını bekliyoruz. İlköğretim Anasınıfı ve 1.sınıf öğrencilerimiz 13 Eylül tarihinde (bir hafta önce) eğitim öğretime başlayacaklardır. Diğer sınıflar, liseler ve bağımsız anaokulları 20 Eylül tarihinde eğitim öğretime başlayacaklardır.” dedi.
Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın