Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Afrika kökenli sıcak hava dalgası nedeniyle vatandaşları uyardı. Türkiye genelinde sıcaklıklar, bugünden itibaren mevsim normallerinin 6-12 derece üzerine çıkacak.
BURSA’DA SICAKLIK 39 DERECEYE YÜKSELECEKMeteoroloji’nin yayınladığı tahminlere göre bazı illerde beklenen sıcaklık değerleri şöyle:
Bursa: 39°C
İstanbul: 36°C
İzmir: 40°C
Ankara: 37°C
Antalya: 40°C
Diyarbakır: 45°C
Şanlıurfa: 44°C
Aydın: 44°C
Muğla: 41°C
Konya: 37°C
Edirne: 42°C
Erzurum: 32°C
11.00-16.00 SAATLERİNE DİKKAT!Yetkililer, özellikle kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların açık alanda bulunmaması gerektiğini belirtti. Uyarıda şu ifadelere yer verildi:
“Vatandaşlarımızın, günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında açık alanlarda bulunmamaları, güneş çarpması riskine karşı dikkatli olmaları gerekmektedir.”
SU TÜKETİMİ VE GÖLGEDE KALMAK ÖNEMLİUzmanlar, aşırı sıcaklarda su tüketiminin artırılması, şapka ve güneş gözlüğü kullanılması, hafif giysiler tercih edilmesi ve gölgede kalınması gerektiğini hatırlattı.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın