Borçlu Bağ-Kur sigortalılarını ilgilendiren önemli bir karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren düzenlemeyle, 60 günden fazla prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalıları ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanma süresi uzatıldı.
Karara göre, prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalıları, 31 Aralık 2026 tarihine kadar sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecek. Böylece prim borcu nedeniyle sağlık hizmetlerinden yararlanamama riski bulunan sigortalılar için mevcut uygulama yıl sonuna kadar devam etmiş olacak.
RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
Söz konusu düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karar kapsamında, Bağ-Kur prim borcu bulunan sigortalıların yanı sıra, bu kişilerin bakmakla yükümlü oldukları aile bireyleri de sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.
UYGULAMA HER YIL YENİLENİYOR
Sağlık hizmetlerinden yararlanma süresinin uzatılmasına ilişkin bu düzenleme, her yıl periyodik olarak uygulanan bir sistem kapsamında hayata geçiriliyor. Prim borcu nedeniyle mağduriyet yaşanmasının önüne geçmeyi amaçlayan uygulama, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu.
Düzenleme ile birlikte, yıl sonuna kadar borçlu Bağ-Kur sigortalıları ve aileleri sağlık hizmetlerine erişimini sürdürebilecek.
Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın