Dünya Çiftçiler Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda yaşanan olumsuz hava koşullarının tarım ürünlerinde hasara yol açtığını belirtti.
HAVA KOŞULLARI MEYVE ÜRETİMİNİ VURDUCumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle belli ürün gruplarında bu sene sıkıntı yaşayacağımız anlaşılıyor. Şimdiye kadarki tespitlerimiz; kayısı, üzüm, elma, şeftali ve nektarin gibi bazı meyve gruplarında farklı derecelerde hasar meydana geldiğini gösteriyor” dedi.
ÇİFTÇİYE DESTEK MESAJITarım sektörünün önemine vurgu yapan Erdoğan, hava olayları nedeniyle zarar gören çiftçilere destek olunacağını belirtti. Üretimin sürdürülebilirliği için hükümet olarak çiftçinin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.
HASAR TESPİTİ DEVAM EDİYORTarım ve Orman Bakanlığı’nın sahadaki ekipleri aracılığıyla hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Erdoğan, detaylı verilerin kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.
TARIMSAL PLANLAMA ÖNE ÇIKIYORCumhurbaşkanı, iklim değişikliği ve hava koşullarının tarım üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, önümüzdeki dönemlerde tarımsal planlama, kuraklıkla mücadele ve afet yönetiminin daha da önemli hale geleceğini vurguladı.
(0) Yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!