BURSA GÜNDOĞDU’DA ORMAN YANGINI KORKUTUYOR

Bursa’nın Osmangazi ilçesiGündoğdu köyüyakınlarında çıkanorman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangının alt tarafta bulunanÇağlayan köyünüde tehdit ettiği bildirildi.

HAVADAN VE KARADAN YOĞUN MÜDAHALE

Yangın, öğle saatlerinde televizyon vericilerinin bulunduğu bölgede başladı. Çamlık alanda çıkan yangın, zeytin bahçeleri ve ekili arazilere de sıçradı. Alevlere6 helikopter, 2 uçak, 100’den fazla personel, onlarca arazöz ve su tankeriile müdahale ediliyor.

Helikopterler ve askeri hava araçları,Kurşunlu sahilinden su alarak defalarca sortiyaptı. Orman Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, DSİ ekipleri de çalışmalara katıldı.

ÇİFTÇİLER DE DESTEK VERİYOR

Çağlayan köyü sakinleri, çevre köylerdeki çiftçilerden tankerlerle destek istedi. Bölgedeki çiftçiler, su tankeri ve traktörleriyle söndürme çalışmalarına katıldı.

VALİLİK: 8 DAKİKADA MÜDAHALE BAŞLADI

Bursa Valiliği, saat 13.44’te çıkan yangına8 dakika içinde ilk müdahaleninyapıldığını duyurdu. Açıklamada, rüzgarın etkisini kaybetmesinin söndürme çalışmalarını kolaylaştırdığı belirtildi.

HASAR TESPİTİ VE SORUŞTURMA

Yangında bazızeytinlikler, meyve bahçeleri ve bir barakazarar gördü. Çağlayan köyünde yerleşim alanlarının şu an için tehdit altında olmadığı açıklandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıylajandarma yangının çıkış sebebine ilişkin soruşturmabaşlattı.

VALİ AYYILDIZ ÇALIŞMALARI TAKİP EDİYOR

Bursa ValisiErol Ayyıldız, kriz merkezinden gelişmeleri anbean takip ediyor ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile koordinasyonu sağlıyor.