TOKİ KURALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen 500 bin sosyal konut projesi kapsamında kura çekimleri sürüyor. 29 Aralık 2025’te başlayan kura süreci, Şubat ayı itibarıyla birçok ilde devam ediyor.

Son olarak 7 Şubat Cumartesi günü Kırıkkale ve Yalova illerinde kura çekimleri tamamlandı. Hak sahipliği sonuçları TOKİ’nin resmi kanalları üzerinden duyuruldu.

OSMANİYE KURA ÇEKİLİŞİ ERTELENDİ

Osmaniye’de yapılması planlanan 2 bin 990 konutluk kura çekilişi, 6 Şubat’ın Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3. yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle ertelendi. Osmaniye kura çekiminin 27 Şubat 2026 tarihinde yapılacağı bildirildi.

9-15 ŞUBAT 2026 TOKİ KURA TAKVİMİ

TOKİ tarafından açıklanan yeni haftanın kura takvimi şu şekilde:

9 Şubat:

Yozgat – 2.858 konut

Kütahya – 3.592 konut

10 Şubat Salı:

Bilecik – 1.419 konut

11 Şubat Çarşamba:

Çankırı – 1.753 konut

12 Şubat Perşembe:

Bolu – 1.950 konut

13 Şubat Cuma:

Tekirdağ – 6.865 konut

Balıkesir – 7.548 konut

Bu hafta içerisinde 7 ilde toplam 25 bin 985 konutun hak sahipleri belirlenecek. 15 Şubat itibarıyla kura çekimi yapılan il sayısının 57’ye, hak sahibi belirlenen toplam konut sayısının ise 203 bin 111’e ulaşması bekleniyor.

BÜYÜKŞEHİRLERDE KURA TARİHLERİ BELLİ OLDU MU

500 bin sosyal konut projesi kapsamında en fazla konutun yapılacağı İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Konya ve Diyarbakır için kura çekiliş tarihleri henüz netleşmedi.

 

Kaynaklar:
Haber Merkezi