BURSA’DA RADAR DENETİMLERİ İÇİN YENİ UYGULAMA

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, il genelinde yapılan elektronik, sabit ve seyir halindeki radar denetimleri için yeni bir uygulamaya geçti. Artık denetim yapılacak noktalar ve saatler, Emniyet Müdürlüğü’nün resmî sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak.

AMAÇ: “RADAR TUZAĞI” ALGISINI BİTİRMEK

Hız ihlallerini önlemek amacıyla planlanan kontrollerin sosyal medya üzerinden paylaşılmasıyla, kamuoyunda sıkça dile getirilen “radar tuzağı” algısının ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Yetkililer, bu uygulamanın sürücüler için şeffaflık sağladığını, aynı zamanda trafik güvenliğini artıracağını vurguladı.

VATANDAŞLARDAN OLUMLU YORUM

Yeni uygulama sürücüler tarafından da memnuniyetle karşılandı. Birçok vatandaş, “Artık gizli radar yok, kimseye tuzak kurulmadığını görmek güzel. Bu sayede herkes daha dikkatli olur.”

sözleriyle uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

TRAFİK GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Emniyet yetkilileri, denetimlerin can güvenliğini sağlamak ve kazaları en aza indirmek için sürdürüleceğini açıkladı. Önceden paylaşılan radar noktaları sayesinde sürücüler kurallara daha fazla dikkat edecek, hız sınırlarına uymaları kolaylaşacak.