Toplumsal kesimleri doğrudan ilgilendiren emeklilik tartışmaları, son günlerde siyasetin gündeminde önemli bir yer tutuyor. Aydın’da düzenlenen geniş katılımlı bir törende konuşan Recep Tayyip Erdoğan, emekliler üzerinden yapılan söylemlerin kamuoyunu etkilediğini belirterek bu durumun siyasi bir istismar alanına dönüştürüldüğünü söyledi. Açıklamalar, hem sosyal politikalar hem de yerel yatırımlar açısından dikkat çekici mesajlar içerdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’da gerçekleştirilen “Ev Sahibi Türkiye” kura çekimi, konut anahtar teslimleri, şehir hastanesi ve tamamlanan yatırımların toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, “Emeklilerimiz üzerinden bir istismar arayışı içindeler. Yöneticileri belediyelerde işçiye maaş yerine harçlık veren kendileri değilmiş gibi emeklilerimizi hükümetimize karşı kışkırtmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

AYDIN’A YENİ KONUT VE YATIRIMLAR

Konuşmasında Aydın’a yapılan yatırımlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam değeri 87,5 milyar lirayı aşan projelerin hizmete sunulduğunu söyledi. “Ev Sahibi Türkiye” projesi kapsamında ülke genelinde 500 bin sosyal konutun inşa edileceğini hatırlatan Erdoğan, Aydın’da merkez ve ilçelerde toplam 6 bin 973 konut için kura çekiminin yapıldığını açıkladı. Konutların ilk teslimlerinin 2027 yılının mart ayından itibaren planlandığı bilgisi paylaşıldı.

DEPREM KONUTLARI VE ELEŞTİRİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefetin geçmişte deprem bölgelerinde yürütülen çalışmalara yönelik eleştirilerini de hatırlattı. 6 Şubat depremleri sonrasında verilen sözlerin tutulduğunu belirten Erdoğan, yıl bitmeden 455 bininci konutun hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi. Aynı kararlılıkla 500 bin sosyal konut projesinin de hayata geçirileceğini ifade etti.

ŞEHİR HASTANESİ VE SAĞLIK YATIRIMLARI

Aydın Şehir Hastanesi’nin açılışının da yapıldığı törende, sağlık yatırımları ön plana çıktı. 1.300 yatak kapasiteli hastanenin 365 poliklinik, 34 ameliyathane ve 250 yoğun bakım yatağına sahip olduğu açıklandı. Hastanenin aynı zamanda eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmet vereceği belirtildi.

SÜRECİN DEVAMI VE BEKLENTİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’da devam eden millet bahçeleri, sağlık ve ulaşım projelerinin kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Ayrıca Aydın Çıldır Havalimanı’nın ticari uçuşlara açılması için çalışmaların başlatılacağı duyuruldu. Yapılan açıklamaların, önümüzdeki dönemde Aydın’daki yatırım ve sosyal projelerin hız kazanacağına işaret ettiği ifade edildi.