AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin, Mart ayında İnegöl’de bulunan bir yerel gazeteye yaptığı açıklamada Başbakan Ahmet Davutuğlu’nun  Bursa mitinginde İnegöl’e üniversite müjdesi vereceğini açıklamıştı.

HÜSEYİN ŞAHİN MÜJDE VERMİŞTİ

İnegöl’e 25. dönem için üniversitesi müjdesi veren Şahin, İnegöl Üniversitesi konusunu başbakan Ahmet Davutoğlu ‘a aktarmış; Milletvekili Şahin’den konuya ilişkin TBMM’de bilgi alan Başbakan Davutoğlu, önümüzdeki günlerde YÖK Başkanı ile bir toplantı yapacaklarını ve konuyu kendisi ile de görüştükten sonra İnegöl`e üniversite müjdesini Bursa’da açıklayacağını ifade etmişti.

HOCAKÖY BARAJI DA MÜJDELENEMEDİ

Şahin ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bursa ziyaretinde Hocaköy barajı ile ilgili de bir müjdeyi paylaşacağını aynı yerel gazeteye aktarmıştı.

3 İLÇE ÜNİVERSİTEYİ KAPTI

İnegöllüler Başbakan’ın Bursa mitinginde üniversite müjdesini beklerken, Başbakan Davutoğlu ne İnegöl’den ne de üniversiteden bahsetti. Hükümet, meclis kapanmasına sayılı günler kala Bandırma, Alanya ve İskenderun’da üniversite kurma kararı almış; bu üç ilçe arasında İnegöl yer almamıştı.