Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kıbrıstaki müzakere sürecini görüşmek üzere KKTCye geldi. Davutoğlu Eroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmede, Ziyaret uluslararası toplumun Kıbrıs sorununun çözümüne olan ilgisinin değerlendirilmesi açısından önemli dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleşen görüşmede KKTC'den Müzakereci Kudret Özersay ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Müsteşarı Feridun Hadi Sinirlioğlu da hazır bulundu. Görüşme öncesi açıklama yapan Davutoğlu, KKTCde bulunmaktan ve Soma maden faciası konusundaki desteklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Cumhurbaşkanı Eroğluna teşekkür etti. Kıbrıs müzakerelerinde kat edilen ilerlemeyi ve uluslararası toplumun Kıbrıs sorununun çözümüne olan ilgisinin değerlendirilmesi açısından ziyaretin önemli olduğunu kaydeden Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın selamlarını da getirdiğini aktardı.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, Davutoğlunu KKTCde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Somadaki kazanın Kıbrıs Türk halkını da oldukça üzdüğünü, ülkede iki günlük yas ilan edildiğini ifade etti. Eroğlu, Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak, müzakerelerle ilgili, Kıbrıs Türk tarafı ile Türkiye yetkililerinin her zaman temas içerisinde olduklarını bundan sonra da işbirliğinin devam edeceğini vurguladı. Kıbrıs Türk tarafının müzakerelerin olumlu bir şekilde sonuçlanması gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Eroğlu, Karşı tarafın da aynı düşünce içerisinde olması halinde bir sonuç alabileceğiz. Sizin desteğinize her zaman olduğu gibi ihtiyacımız ver dedi. Eroğlu Türkiye ile yapılan işbirliğinin, Kıbrıs Türk'ünün yalnız olmadığını göstermesi bakımından önemli olduğunu ifade etti.
Kabulün ardından Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve Türkiye yetkililerinin de katılacağı çalışma yemeğine geçildi.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.




Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın