Seçim çalışmalarını İnegöllü 3 milletvekili adayı ile 3 farklı koldan sürdüren Saadet Partisi’nde, İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve Milletvekili adayı Özgür Öztürk’ün yer aldığı grup dün akşam Ertuğrulgazi Derneği’ni ziyaret etti.
ERBAKAN HOCANIN O İLKESİNİ ÖZÜMSEMELİYİZ
Dernek yöneticileri ve üyelerin hazır bulunduğu ziyarette, Ertuğrulgazi Dernek Başkanı Mehmet Yılmaz kısa bir konuşma yaparak Saadet Partisi heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Yılmaz, Saadet Partisi’nin Eylül ayında yapılan kongresinden söz ederek, “12 Eylül tarihinde yapılan Saadet Partisi 6. Olağan kongresine bizde iştirak ettik. Orada benim özellikle dikkatimi çeken, rahmetli Erbakan hocanın heyecan, heyecan, heyecan ilkesini gerçekten özümsememiz gerekiyor. Neden, heyecanını kaybeden insanlardan bir şeyler yapması zaten beklenemez” dedi.
YİNE İLK ZİYARET ERTUĞRULGAZİ’YE
Saadet Partisi’nin bir önceki seçimde de kültür dernekleri olarak ilk ziyaretini Ertuğrulgazi Derneği’ne yaptığını hatırlatan Yılmaz, yine ilk kültür derneği ziyaretinin kendilerine yapılmasından mutlu olduklarını ifade edip bunun için de teşekkür etti.
ERTUĞRULGAZİ HERHANGİ BİR DERNEK DEĞİL
Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü ise dernek üyelerinin heyecanlı karşılamaları karşısında kendilerinin de heyecanlandığını belirterek, “Ertuğrulgazi Derneğini biz her hangi bir dernek olarak görmüyoruz. Ertuğrulgazi derneği herhangi bir etnik yapı değildir. Herhangi bir mesleki kuruluş derneği de değildir. Ertuğrulgazi derneği bizim kökenimizdir, başlangıç noktamıdır, dolayısıyla biz başlangıcı burada yaparak Cenabı hakkın inşallah bereketini geçmişte bizim üzerimizde bu noktaya gelmemize vesile olan ecdadımızı tekrar onları rahmetle minnetle anmak ve onların yolu doğrultusunda olduğumuzu da ifade etmek maksadıyla bilinçli ve şuurlu bir şekliyle bu akşam Ertuğrulgazi derneğimizle başlatmış olduk. İnşallah 1 Kasım seçimlerimizi, ülkemizin yeniden birlik beraberliğini gerçek doğru manada hak manada bir araya getirerek gerçekleştirmeyi nasip eğlesin” dedi.
5 AYDIR SADECE MİLLETVEKİLİ MAAŞLARI İŞLEDİ
Ertan Sütçü’nün ardından konuşan SP Bursa Milletvekili adayı Özgür Öztürk ise, bir erken seçim kararı nedeniyle yeniden derneği ziyaret ettiklerini hatırlattı. Henüz 5 ay önce genel seçimlerin yapıldığını kaydeden Öztürk, “Milletimiz tercihini belirlemişken sandıklarda, maalesef milletimizin tercihi bir hükümet olarak vücuda gelemedi TBMM’de. Biz bunun böyle olmasını muhalefet olmamıza rağmen istemezdik. Güzel bir hükümet teşkil ettirilmesini isterdik. Ancak gördük ki meclisteki 4 siyasi parti maalesef bir araya gelemiyor. Birinin kırmızı çizgileri, diğerinin sarı çizgileri var. Birbirleri ile uğraşmaktan şöyle bir masa etrafında toplanıp koalisyon hükümetini kuramadılar ve biz 5 aydır hükümetsiz kaldık. 5 aydır sadece milletvekili maaşları işlemiştir” dedi.
AKILLI OLUN DİYECEĞİZ
“Biz Saadet Partisi olarak tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek istiyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Öztürk, “Diyoruz ki memleketimizin şiddetle Saadet Partisi’ne ihtiyacı vardır. Çünkü meclisteki 4 parti sürekli olmazları konuşmakta ve ortak değerlerimizi gündeme getirmemekte. Biz diyoruz ki Sadet Partisi olarak meclise girdiğimizde bunlara ağabeylik yapacağız. Ellerinden tutup diyeceğiz ki akıllı olun. Bizim tarihi bir misyonumuz var. Ortak değerler üzerine şöyle güçlü bir koalisyon hükümeti… Zor bir şey değil. Bunu geçmişte başardık. İnşallah güçlü bir hükümetle ülkemiz üzerindeki kara bulutları dağıtmak istiyoruz. Plan ve projelerimizle hazırız, sizlerden destek bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın